Verona i Padova

22.11 – 24.11.2024.  Verona i Padova.  Italija, zemlja vina, odlične hrane, muzike, sireva, gdje svako mjesto, svaki djelić ove zemlje priča neku posebnu priču i zrači nekom posebnom magijom.  Posjetit ćemo Padovu i Veronu, uživati u dobroj hrani, pričama našeg lokalnog vodiča. Upoznat ćemo dva prekrasna grada, posjetit njesto gdje se događala velika ljubavna priča, kušati talijanske specijalitete, uživati u arhitekturi starih majstora.

22.11. (petak)  Polazak iz Zadra oko 01.oo. Lagana vožnja prema Italiji i našem prvom odredištu, Padovi. Padova je kroz povijest bila dom mnogih znanstvenika i umjetnika. Arhitektura grada odražava utjecaje baroka, renesanse, gotike, a ta umjetnička djela se mogu primjetiti u brojnim palačama, crkvama i trgovima. U Padovi se nalazi najstariji botanički vrt na svijetu. Padovanski vrt je iz 1545. godine bio zamišljen kao vrt biljaka potrebnih fakultetu za proučavanje i smatra se začetnikom botaničkih vrtova u Europi. Centrali dio oblikovan je u obliku kruga što simbolizira zemlju, a oko njega teče voda. U Padovi se nalazi jedno od najstarijih sveučilišta u Italiji.

Jedna od najznačajnijih bazilika je bazilika Svetog Antuna Padovanskog, a Sveti Antun je bio zaštitnik putnika. Dolazak u Padovu u jutarnjim satima i slijedi obilazak grada  s lokalnim vodičem. Piazza dei Signori, Bazilika Svetog Antuna Padovanskog, Prato della Valle i brojne druge znamenitosti. Jedno od najpoznatijih jela u Padovi je risotto alla padovana, kremasto jelo od riže koje se priprema s lokalnim sastojcima kao što su radič i sir Grana Padano. U Palazzo Zabarella se održava izložba pod naslovom Matisse, Picasso, Modigliani, Miro gdje će biti prikazana njihova remek djela.

Nakon vođenja, slobodno vrijeme i nakon toga krećemo za Veronu.

Odlazak u hotel 3*. Noćenje.

23.11. (subota)

Nakon doručka u 9.00 idemo u razgled grada s lokalnim vodičem.

Verona je jedan od talijanskih gradova koje turisti najviše vole posjećivati, a o povijesti i značaju grada dovoljno govori činjenica kako se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Grad se smjestio na obalama rijeke Adige, a svojim kulturnim nasljeđem svakog će ostaviti bez daha.

Po dolasku prošetat ćemo gradom  uz pratnju lokačnog vodiča i bit će to pravo putovanje kroz vrijeme: Piazza Bra, najveći gradski trg na kojem se na jednoj strani nalazi čuvena Arena koja je glavni simbol Verone, a preko puta dugačak niz restorana i kafića – Via Mazzini koja spaja Piazza Bra s Piazza delle Erbe glavna je trgovačka ulica, prepuna skupih butika – Piazza delle Erbe je vrlo živopisan gradski trg sa zgradama raznih epoha i boja na kojem se nalazi fontana Madona Verona, a centralno mjesto je 84 metra visoki toranj Torre del Lamberti sa velikim satom, na čiji se vrh treba obavezno popeti. Do vrha vodi lift, a pogled je spektakularan i vrijedi svakog plaćenog eura. Katedrala iz 12. stoljeća – Piazza dei Signori, jedan od najljepših trgova Verone na kojem se nalazi spomenik posvećen pjesniku Danteu Alighieriju. Trg je okružen palačama obitelji Scaligera – lijepa crkvica Santa Maria Antica u kojoj se nalaze gotičke grobnice obitelji Scaligere – Julijina kuća s najpoznatijim balkonom na svijetu ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi, ljubavnr stihove, a u dvorištu se nalazi brončana statua Julije koju brojni turisti po vjerovanju dodiruju da bi im donijela sreću u ljubavi – dvorac i most Castelvecchio u crvenom kamenu, poznatom i kao „roso di Verona“ na samoj obali rijeke Adige.

Romantika, ponajviše stoluje u Veroni poznatoj po zabranjenoj ljubavi Romea i Julije, ali i po brojnim odlično očuvanim spomenicima od antičkog do novijih razdoblja.

Slobodno vrijeme.

Putovanje u Italiju je za one koji vole Italiju, umjetnost, romantiku, dobru hranu.

U palači Gran Guardia u Veroni održava se bogata izložba jaslica i umjetničkih djela nadahnutih temom Rođenja koja dolaze iz muzeja, zbirki, majstorskih jaslica i obožavatelja iz cijelog svijeta te upravo stoga nudi cjelovitu umjetničku sliku interkontinentalne tradicije jaslica. Izložba svake godine nastavlja dobivati ​​veliku hvalu i priznanje, gotovo da naglašava njezin multietnički karakter i toleranciju među narodima različitih kultura.

Noćenje

24.11. (nedjelja) Doručak.

Odjava iz hotela oko 9.00.

Na našem putovanju kroz Italiju, zaustavit ćemo se u trgovinskom centru i outletu kako bismo uživali u predblagdanskoj kupovini, slobodnom vremenu za ručak.

Nastavak putovanja prema Zadru.

Dolazak u Zadar oko 22.00

Cijena: 265,00€ po osobi.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 50,00€

Cijena uključuje: vožnju autobusom visoke turističke klase, putno osiguranje, 2 noćenja u dvokrevetnoj sobi,  lokalnog vodiča u Veroni, lokalnog vodiča u Padovi,  boravišnu pristojbu u Veroni, voditelja putovanja, PDV

Cijena ne uključuje: sve ono što nije navedeno, skretanje s rute

Prijave do 25.10.2024.

[email protected]

Djeca su dobrodošla i imaju popust.

Plaćanje u 2 rate do navedenog datuma. 1. rata od 135,00€ po potpisivanju ugovora, 2. rata od 130,00€ do 8.11.2024.

Minimalan broj putnika za održavanje putovanja je 35 putnika.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.