Advent u Grazu

Advent u Grazu. Polazak iz Zadra 9.12.oko 1.30 ujutro. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja.

Advent u Grazu privlači brojne turiste. Božićni sajam na glavnom trgu ispred gradske vijećnice. Božićno drvce, razni štandovi sa slasticama, suvenirima, rukotvorinama, tako da od gradske vijećnice cijelim trgom je veselo treperenje lampica koje se nalaze na krovovima adventskih kućica.

Najstariji božićni sajam se nalazi ispred Franjevačkog samostana. Ruralna tradicija, razne rukotvorine, tipični ukrasi za božićno drvce, limene igračke kao i domaći specijaliteti štajerske regije, punč, kuhano vino, kuhana jabukovača i puno dobrog raspoloženja.

Božićni sajam na brdu Schlossberg. Kulinarski proizvodi, rukotvorine Štajerske, predivno, čarolija na brdu Schlossberg. Uspinjača vodi do brda Schlossberg ili laganim hodom do vrha i pogleda na grad. Zvonik Liesl je također pun iznenađenja svojim blagdanskim ugođajem za male i velike. Uspinjačom do čarobnog božićnog svijeta.

Adventski vlak vozi  kroz povijesno središte Graza. Čim se malo umorimo od šetnje, kupovine, tu je vlakić tako da možemo uživati u blagdanskom ozračju.

Dolazak u Graz oko 8.00 sati.

Po dolasku u Graz razgled grada s lokalnim vodičem. Glavni trh, Glockenspiel, Katedrala, Opera, bivši habsburški dvorac, umjetni otok Murinsel, isusovački samostan…Upoznat ćemo povijest grada, a nakon toga slijedi slobodno vrijeme i vlastito otkrivanje grada.

Schlossberg (dvorac na stijeni), brdo koje visinom od 475 metara dominira starim gradom, a na čijem su vrhu ostaci srušenog dvorca s kojeg se pruža pogled na Graz.

Uhrturm – sat kula, simbol je Graza na vrhu Schlossberga.

Najveći muzej oružja na svijetu se nalazi u Grazu. U oružarnici Landeszeughaus se nalazi više od 32 000 komada oružja i oklopa.

Murinsel – čelična konstrukcija je napravljena u obliku otvorene školjke.  Radi se o brodu učvrščenom sidrima. Radi se o brodu učvršćenom sidrima koji predstavlja plutajuću skulpturu.

Gradska vijećnica – Rathaus, dominira glavnim trgom.

Kunsthaus – Muzej moderne umjetnosti, simbol je harmonije između starog i novog Graza.

Prepoznatljivi austrijski brendovi su: Sacher torta, Mozart kuglice, Julius Meinl kava, Gosser pivo, Swarovski….

Graz ima i nekoliko zelenih tržnica. Najpoznatija tržnica je Kaiser Josef, a proizvodi dolaze s organskih farmi, a neke imaju i posebnu tradiciju u Štajerskoj. Lendplatz – mala, ali izvrsna tržnica, Stadtbauernladen, kažu da nudi samo najbolje….Tržnica je trbuh grada i svakako vrijedi posjetiti neku od tržnica.

Oni koji žele, imaju dovoljno vremena da odu i u trgovinski centar Seiersberg. Do Seiersberga vozi linija 78.

U centru grada se nalazi poznata robna kuća Kastner & Ohler.

Graz je glavni grad pokrajine Štajerske, a kroz njega protječe rijeka Mura. Grad je proglašen europskim glavnim gradom kulture za 2003. g., a njegovo povijesno središte je upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi. Danas u starom gradu ima više od 1000 građevima različitih stilova.

Povratak iz Graza u 17.45.

Cijena 85,00 € po osobi. (640,43 kn)

Prijava i rezervacija na mail: [email protected]  

Cijena uključuje: prijevoz autobusom visoke turističke klase, voditelja putovanja, osnovno putno osiguranje putnika, lokalnog vodiča u Grazu

Cijena ne uključuje: sve ono što nije navedeno

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.