Advent u Kranjskoj Gori i selo Djeda Božićnjaka

7.12.2024. Advent u Radovljici, Kranjskoj Gori i čarobno selo Djeda Božićnjaka. Predbožićni ugođaj, bajkovita Radovljica i selo u kojem živi Djed Božićnjak, Alpska Vasica.
Polazak iz Zadra oko 4.15.

Lagana noćna vožnja prema Sloveniji. Prvo naše zaustavljanje je u Radovljici. Radovljica je srednjovjekovni slovenski gradić ili kako ga zovu Radolca. Pprepun malih ulica i starih, vrlo vjerno restauriranih kuća koje nalikuju na kazališne kulise. Zbog tih razloga ovo živopisno mjesto mnogo je puta poslužilo za snimanje mnogih svjetskih reklamnih spotova poput reklame za poznate proizvode talijanske slavne kuće za proizvodnju kolača i slatkiša Bauli.
Božićni market, razni prizvodi, kulinarska ponuda, ulični zabavljači, oduševit će svakog posjetitelja.
Slobodno vrijeme za uživanje u predblagdanskom ugođaju.

Oko 12.00 nastavljamo putovanje za Kranjsku Goru.

U blizini se nalazi jezero Jasna koje ćemo posjetiti. Kozorog i jezero Jasna su simboli Kranjske Gore.
Ime “Jasna” savršeno odražava ono što ćeš doživjeti kada staneš uz obalu jezera. Dolazi od slovenskog izraza za “jasno” ili “prozirno”. Slobodno vrijeme za fotografiranje.
Jezero Jasna nije samo prirodni raj, ono je i dom zanimljivih skulptura koje pričaju priče o tradiciji i mitovima ovog kraja. Najprije pažnju privuće kip planinskog kozoroga, poznatog kao “Zlatorog”. Prema legendi, Zlatorog je čuvar planinskog blaga i ima magičnu moć da izliječi sve rane. Njegova prisutnost podsjeća na moć prirode i važnost njenog očuvanja.
Nakon razgleda i fotografiranja nastavljamo za Kranjsku Goru, Alpsku Vasicu. Ovdje vlada pravi božićni duh, ulice su osvijetljene tisućama lampica, a iz drvenih kolibica širi se miris kuhanog vina i slastica. Osim lampicama i božićnim dekoracijama Alpska Vasica obiluje i gastro ponudom. To je selo Djeda Božićnjaka i pravi bajkovit ugođaj.

Trg sa crkvicom,mali bistroi, a kako bi to izgledalo da i mi ne budemo dio slovenske bajke.

Polazak za Zadar oko 18.00.

Dolazak u Zadar u večernjim satima.

Cijena: 86,00 po osobi

Djeca su dobrodošla i imaju popust.

Cijena uključuje: vožnju autobusom, voditelja putovanja, osiguranje putnika, razgled prema programu, PDV
Cijena ne uključuje: skretanje s rute

Prijave se primaju do 20.11.2024.
mail: [email protected]

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.