Velentinovo u Sarajevu

Doživite romantičnu zimsku čaroliju Sarajeva na Dan zaljubljenih. 14.02.-16.02. 2020. Postoji nešto neodoljivo u Sarajevu, što će Vas možda natjerati da ostanete duže nego što ste planirali ili da se zasigurno ponovno vratite! Ovaj romantični vikent bit će popraćen opuštajućom glazbom, romantičnom večerom, šetnjom, kako bi napunili baterije i uživali s dragom osobom.

Vikend koji ćete pamtiti po ljubavi u gradu u kojem se isprepleću različite kulture i nacije. Prepustite se krivudavim sarajevskim ulicama koje će vas uvijek dovesti do duha staroga grada – Baščaršije, gdje će vas zavesti tisuće mirisa i okusa i zvuci sevdaha.

Petak: Polazak iz Zadra oko 1.30. Slijedi ugodna vožnja Hrvatskom i BIH uz kraća zaustavljanja. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima (oko osam sati). Panoramski obilazak grada i nakon toga u pratnji lokalnog vodiča obilazak grada: Baščaršija (stari sarajevski trg, povijesni i kulturni centar grada), Gradska vijećnica, Narodno kazalište… Urbanu sliku grada karakteriziraju brojni sakralni objekti, jedinstvene džamije iz bogatog osmanskog perioda katoličke i pravoslavne crkve i sinagoge te razni tragovi multietičnog življenja u samom srcu grada: Gazi-Husref begova džamija i bezistan, Crkva presvete Bogorodice, rijeka Miljacka, Kozja ćuprija, Latinska ćuprija…

Sarajevo je jedna velika pozitivna energija, ljudi koji čine taj grad. Sarajevo je spoj Istanbula i Beča, mjesto susreta kultura – Istoka i Zapada.

Nakon razgleda slobodno vrijeme za kavu i ručak. Prošećite do najbolje sarajevske tržnice Markale gdje možete kupiti odlične sireve, sudžukice, med, a također usput i degustirati domaće proizvode.

Odlazak u Hotel 3*. Noćenje

Preporuka za večeru: Zajednički izlazak na večeru, mjesto gdje muzika dira dušu.

Subota: Doručak. Nakon doručka odlazak do Avaz tornja. Toranj je visok 175 m, a do vidikovca se stiže jednim od najbržih liftova u Evropi, što se do njega uspinju brzinom od čak pet metara u sekundi. S vrha tornja se pruža veličanstven pogled na grad.

Odlazak u  centar grada, vrijeme za osobne programe. Preporuka za otići žičarom do Trebevića. Vožnja gondolom, romantika u zraku.

Noćenje

Preporuka za zajedničku večeru, druženje, pjesmu i uživanje u subotnjoj večeri.

Nedjelja: Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Konjicu. Posjet tunelu koji je imao kodni naziv ” Istanbul”, a u narodu je najpoznatiji kao “Titov bunker”. Sve do 2011. tunel nije bio otvoren za javnost, a 2014. je proglašen za nacionalni spomenik bih kulturnog nasljeđa ćime je potvrđena njegova povijesna važnost. Nakon razgleda, odlazak prema Jablanici. Pauza za kavu.

Nastavak puta prema Mostaru. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča, slobodno vrijeme u Mostaru za ručak, razgled i kupovinu.

Oko 17.45 nastavak putovanja za Zadar. Dolazak u Zadar u večernjim satima.

Cijena uključuje: Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u dvokrevetnim sobama, tursitičke takse,vođu putovanja tijekom puta, lokalnog vodiča u Sarajevu i Mostaru, osnovno osiguranje putnika, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Cijena ne uključuje: ulaznicu za Avaz 2 KM, ulaznicu za Titov bunker, 20 KM.

Cijena aranžmana: 770,00 kn po osobi (mogućnost plaćanja u 3 rate. prosinac 250,00 kn do/15.12.,  250,00 kn siječanj do 15/01, veljača 220,00 kn do 05/02).

nadoplata za jednokrevetnu sobu: 12o kn.

Cijena na bazi 35 putnika

Prijave i informacije: info@conte-adriatic.com

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.