Sarajevo

Sarajevo grad koji osvaja u sva godišnja doba. Sarajevo, grad kojeg su mnogi opjevali. Kako netko kaže: “napij se vode sa česme i opet ćeš se vratiti”.

Petak: Polazak iz Zadra oko 01.30. Slijedi ugodna vožnja Hrvatskom i BIH uz kraća zaustavljanja. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima (oko osam i trideset). Panoramski obilazak grada i nakon toga u pratnji lokalnog vodiča obilazak grada: Baščaršija (stari sarajevski trg, povijesni i kulturni centar grada), Gradska vijećnica, Narodno kazalište… Urbanu sliku grada karakteriziraju brojni sakralni objekti, jedinstvene džamije iz bogatog osmanskog perioda katoličke i pravoslavne crkve i sinagoge te razni tragovi multietičnog življenja u samom srcu grada: Gazi-Husref begova džamija i bezistan, Crkva presvete Bogorodice, rijeka Miljacka, Kozja ćuprija, Latinska ćuprija…

Nakon razgleda slobodno vrijeme za kavu i ručak te odlazak u Hotel 3*. Noćenje

Preporuka za večeru: Pivnice, Aščinice, restoran Brajlović….Zajedničko druženje u divnom Sarajevu.

Subota: Doručak. Nakon doručka odlazak do Avaz tornja, a s vrha se pruža pogled na grad. Cijena ulaznice za vidikovac je  oko 2 KM.

Odlazak u  centar grada, vrijeme za osobne programe. Preporuka je da odete žičarom do Trebevića, posjetite najbolju sarajevsku tržnicu Markale, popijete čaj u čajdžinici Džirlo, istražite sarajevske mahale, kušate burek jer on je uvijek od mesa, a sve ostalo su pite.

U Sarajevu se osjećate kao da ste doma. Spoj istoka i zapada, a šetnja Baščaršijom je šetnja u neka prošla vremena. Ono što volimo u Sarajevu, to su golubovi koji su simbol grada i njegovog postojanja. Noćenje

Preporuka za večeru i zabavu : stari dio grada, Bemtbaša….Zajedničko druženje u nekom od sarajevskih restorana, pivnica.

Nedjelja: Doručak. Odjava iz hotela i odlazimo do Titovog bunkera u Konjicu. Uz pratnju lokalnog vodiča, obići ćemo bunker, vidjeti bunker iznutra koji se gradio godinama i u tajnosti. Sama vožnja do bunkera je interesantna jer prolazimo uskom cestom gdje nema kuća, gdje nitko u ono vrijeme ne bi mogao pretpostaviti da se tamo nešto događalo. Nakon završetka razgleda, nastavljamo prema Jablanici. U Jablanici, slobodno vrijeme za kavu.

Nastavak puta prema Mostaru. Razgled grada s lokalnim vodičem. Slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju.

Polazak iz Mostara oko 18. 15.

Dolazak u Zadar se očekuje u kasnim večernjim satima.

Cijena uključuje: Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u dvokrevetnim sobama, turističke takse, voditelja putovanja tijekom puta, lokalnog vodiča u Sarajevu i Mostaru, osnovno osiguranje putnika, PDV prema zakonu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Cijena ne uključuje: ulaznicu za vidikovac na Avaz toranj, ulaznicu za Titov bunker.

Cijena aranžmana: 790,00 kn (plaćanje u 2 mjesečne rate: prva rata od  395,00 kn + druga rata 395,00 kn )

nadoplata za jednokrevetnu sobu: 12o kn.

Plaćanje u 2 mjesečne rate.

Cijena na bazi 35 putnika

Prijave i informacije: [email protected]

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.