Sarajevo i Mostar

Sarajevo, 30.07. – 01.08. 2021. grad koji osvaja u sva godišnja doba. Bilo da se radi o predivnoj zimi i pahuljama snijega, divnom proljeću kada je sve zeleno, jeseni kada listovi mijenjaju boju ili ljetu kada u laganoj odjeći šećete ulicama grada, sjedite u nekom od sarajevskih kafića i restorana. Sarajevo, grad kojeg su mnogi opjevali, snimili najljepše spotove, a kako netko kaže: “napij se vode sa česme i opet ćeš se vratiti”.

Petak 30.07. Polazak iz Zadra oko 01.30. Slijedi lagana vožnja Hrvatskom i BIH uz kraća zaustavljanja. Jutarnja kava u Jablanici. Jablanica, mjesto s kojeg se pruža najljepši pogled na Neretvu, gdje se osjeti čist zrak, popije kava i kuša jablanićka janjetina.  Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima (oko osam i trideset). Panoramski obilazak grada i nakon toga u pratnji lokalnog vodiča obilazak grada: Baščaršija (stari sarajevski trg, povijesni i kulturni centar grada), Gradska vijećnica, Narodno kazalište… Urbanu sliku grada karakteriziraju brojni sakralni objekti, jedinstvene džamije iz bogatog osmanskog perioda, katoličke i pravoslavne crkve i sinagoge te razni tragovi multietičnog i multikulturalnog življenja u samom srcu grada: Gazi-Husref begova džamija i bezistan, Crkva presvete Bogorodice, rijeka Miljacka, Kozja ćuprija, Latinska ćuprija…

Nakon razgleda slobodno vrijeme za kavu i ručak te odlazak u Hotel 3*. Noćenje

Preporuka za večeru: Pivnice, Aščinice, restoran Brajlović….Zajedničko druženje u divnom Sarajevu.

Subota: Doručak. Nakon doručka idemo do Sunnylanda na Trebeviću. Izvrstan pogled na grad, vožnja roller coasterom, zip line, rapsodija zelenila, odlični restorani, odmor uz kavu i kolač. Sunnyland obožavaju i mali i veliki, idemo i mi.

Odlazak u  centar grada, vrijeme za osobne programe. Preporuka je da odete žičarom na drugu stranu Trebevića, posjetite najbolju sarajevsku tržnicu Markale, popijete čaj u čajdžinici Džirlo, istražite sarajevske mahale, kušate burek jer on je uvijek od mesa, a sve ostalo su pite.

U Sarajevu se osjećate kao da ste doma. Spoj istoka i zapada, a šetnja Baščaršijom je šetnja u neka prošla vremena. Ono što volimo u Sarajevu, to su golubovi koji su simbol grada i njegovog postojanja. Sarajevo volimo jer kod njih nema više vraćanja u prošlost, gleda se suživot, budućnost, uzajamno pomaganje kako bi svima bilo bolje.

Noćenje

Preporuka za večeru i zabavu : stari dio grada, Bemtbaša….Zajedničko druženje u nekom od sarajevskih restorana, pivnica.

Nedjelja: Doručak. Odjava iz hotela i odlazimo do Titovog bunkera u Konjicu. Titov bunker je pravi podzemni  grad koji je mogao primiti predsjednika Jugoslavije i njegovih najvažnijih 350 ljudi u slučaju atomskog napada. Samo sklonište se sastoji od konferencijske sale, smještajnih jedinica, raznih kancelarija i moglo se živjeti nesmetano 6 mjeseci bez ikakvog kontakta sa vanjskim svijetom. Uz pratnju lokalnog vodiča, obići ćemo bunker, vidjeti bunker iznutra koji se gradio godinama i u tajnosti. Sama vožnja do bunkera je interesantna jer prolazimo uskom cestom gdje nema kuća, gdje nitko u ono vrijeme ne bi mogao pretpostaviti da se tamo nešto događalo. Nakon završetka razgleda, nastavljamo prema Jablanici. U Jablanici, slobodno vrijeme za kavu.

Nastavak puta prema Mostaru. Razgled grada s lokalnim vodičem. Mostar je grad smješten na rijeci Neretvi, a  šetnja gradom je šetnja kroz povijest. Kamene ulice, brojne lokalne trgovine gdje možete kupiti autohtone proizvode. Tu su i predivne trgovine u kojima možete kupiti torbe od prave kože, gdje je i dalje na cijeni autohtono, lokalno. Slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju. Preporuka za restorane: Šadrvan, Tima-Irma, Hindin Han, Lagero…

Mostar nudi odličnu hranu u divnom ambijentu uz pogled na Neretvu.

Polazak iz Mostara oko 18. 15.

Dolazak u Zadar se očekuje u kasnim večernjim satima.

Cijena uključuje: Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u dvokrevetnim sobama, turističke takse, voditelja putovanja tijekom puta, lokalnog vodiča u Sarajevu i Mostaru, osnovno osiguranje putnika, PDV prema zakonu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Cijena ne uključuje: karte za roller coaster i zip line, ulaznicu za Titov bunker.

Cijena aranžmana: 790,00 kn (plaćanje u 2 mjesečne rate: lipanj, prva rata od  395,00 kn + srpanj, druga rata 395,00 kn )

nadoplata za jednokrevetnu sobu: 12o kn.

Plaćanje u 2 mjesečne rate.

Cijena na bazi 35 putnika

Prijave i informacije: [email protected]

Putovanje je za cijepljene, necijepljene, snalažljive, za svih, a za ulazak u BIH je dovoljna osobna karta. Za povratak može se tražiti negativan test, a “odluke” donose znamo kako.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.