Mostar i Blagaj

Polazak iz Zadra 21.4. 2018. u 5.00. Lagana vožnja do našeg prvog odredišta, mjesta Blagaj, a dolazak u Blagaj se očekuje oko 9.30. Blagaj je oaza mira i prirodne harmonije. Nekada je Blagaj bio središte zanimanja turskih vezira, austrougarskih oficira, rimskih plemića i svih onih željnih izvorske svježine i netaknute prirode. Kažu da je tadašnji turski sultan bio oduševljen prirodnom ljepotom vrela Bune te je naredio da se na tom mjestu sazida tekija. Tekija u Blagaju na vrelu Bune je još uvijek jedno od najmističnijih mjesta u Bosni i Hercegovini i predstavlja izvor islamske duhovnosti. Cijena za ulaz u tekiju je oko 2 KM.

Smještena je na desnoj obali rijeke, na prelijepom položaju , nalazi a Tekija. Tekija je kuća derviša iz XVI stoljeća i n kao da lebdi između stijene i vode; stoljećima to je mjesto molitve i meditacije. Unutar objekta nalaze se sobe za učenje, za molitvu, “musafi rhana” (soba za goste ili putnike u prolazu), kuhinja i hamam. U blizini Tekije nalazi se prostorija (turbe), koja čuva spomen na derviše Sari-Saltuka i Ačik-pašu. Tekija, otvorena za posjetitelje tokom cijele godine, jedan je od najistaknutijih primjera sakralno-rezidencijalne islamske kulture Bosne i Hercegovine, a Blagaj, sa svojim predivnim pejzažom i spektakularnim izvorom rijeke Bune, jedno je od blaga koje nikako ne treba zaobići prolazeći kroz ovu regiju.

Slobodno vrijeme za šetnju i razgled.

Nakon toga, nastavljamo put Mostara. Doživimo predivan grad na rijeci Neretvi. Neka nas lokalni vodič upozna s gradom, starim mostom pod zaštitom UNESCO-a, tu je Karađozbegova džamija, Gazi Husref begova džamija, franjevačka crkva s najvišim zvonikom u Bosni i Hercegovini, Koški Mehmed pašina džamija, Turska kuća, povijesna četvrt grada s nizom sadržaja iz bogate povijesti grada.

U starom gradu, brojni trgovci rukotvorina, pravi su izazov za turiste. Slobodno vrijeme za osobno istraživanje Mostara i za ručak. Također se ima dovoljno vremena za posjetiti i robni centar Mepas koji je izvrsno opremljen.

U Mostaru ostajemo do 18.15. Dolazak u Zadar se očekuje u večernjim satima.

Cijena uključuje: Prijevoz turističkim autobusom, turističkog pratitelja tijekom puta, lokalnog vodiča u Mostaru, razgledavanja prema programu, PDV prema zakonu, osnovno osiguranje putnika, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje: ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje, fakultativne troškove te troškove osobnih narudžbi.

Cijena 275 kn.

Način plaćanja aranžmana: prilikom prijave i rezervacije plaća se prva od 2 mjesečne rate. (150kn+125 kn).
Informacije: info@conte-adriatic.com , mob. 098 18 321 89

Minimalan broj putnika: 40

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.