Mostar i Blagaj

Polazak iz Zadra 01.05. 2019. u 04. 15. Provedimo prvomajski vikend u Mostaru, otiđimo do starog grada Blagaja koji je izgrađen još u vrijeme  Rimskog carstva i svaki naš korak, to je šetnja kroz povijest.

Lagana vožnja kroz Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Blagaj je oaza mira i prirodne harmonije. Nekada je Blagaj bio središte zanimanja turskih vezira, austrougarskih oficira, rimskih plemića i svih onih željnih izvorske svježine i netaknute prirode. Kažu da je tadašnji turski sultan bio oduševljen prirodnom ljepotom vrela Bune te je naredio da se na tom mjestu sazida tekija. Tekija u Blagaju na vrelu Bune je još uvijek jedno od najmističnijih mjesta u Bosni i Hercegovini i predstavlja izvor islamske duhovnosti. Cijena za ulaz u tekiju je oko 2 KM.

Smještena je na desnoj obali rijeke, na prelijepom položaju. Tekija je kuća derviša iz XVI stoljeća i izgleda kao da lebdi između stijene i vode; stoljećima to je mjesto molitve i meditacije. Unutar objekta nalaze se sobe za učenje, za molitvu, “musafi rhana” (soba za goste ili putnike u prolazu), kuhinja i hamam. U blizini Tekije nalazi se prostorija (turbe), koja čuva spomen na derviše Sari-Saltuka i Ačik-pašu. Tekija, otvorena je za posjetitelje tokom cijele godine i jedan je od najistaknutijih primjera sakralno-rezidencijalne islamske kulture Bosne i Hercegovine, a Blagaj, sa svojim predivnim pejzažom i spektakularnim izvorom rijeke Bune, simbol je prošlih vremena. Tekija u Blagaju je ostala jedno od najtajanstvenijih mjesta. Slobodno vrijeme za šetnju, razgled, kavu.

Nakon Blagaja nastavljamo za Mostar koji je udaljen 12 ak kilometara.

U Mostaru nas čeka lokalni vodič.

Doživimo predivan grad na rijeci Neretvi. Neka nas lokalni vodič upozna s gradom, starim mostom pod zaštitom UNESCO-a, tu je Karađozbegova džamija, Gazi Husref begova džamija, franjevačka crkva s najvišim zvonikom u Bosni i Hercegovini, Koški Mehmed pašina džamija, Turska kuća, povijesna četvrt grada s nizom sadržaja iz bogate povijesti grada.

Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i vlastito otkrivanje Mostara.

U starom gradu, brojni trgovci rukotvorina, pravi su izazov za turiste. Slobodno vrijeme u Mostaru do 18.30.

Dolazak u Zadar se očekuje u večernjim satima.

Cijena uključuje: Prijevoz turističkim autobusom, voditelja putovanja, lokalnog vodiča u Mostaru, razgledavanja prema programu,  osnovno osiguranje putnika, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje: ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje, fakultativne troškove te troškove osobnih narudžbi.

Cijena 270 kn. (mogućnost plaćanja u dva puta)

Informacije i prijave: info@conte-adriatic.com , mob. 098 18 321 89

Minimalan broj putnika: 40

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.