Mostar-Blagaj-Međugorje

Polazak iz Zadra 17.4. 2017. u 5.30., cijena 280 kn. Provedimo uskrsni ponedjeljak u Mostaru, posjetimo mjesto Blagaj, oazu mira i prirodne harmonije, a nakon toga otiđimo u Međugorje i poslušajmo svetu misu na uskrsni ponedjeljak.

Krenimo rano ujutro kako bismo u Mostaru bili oko 10.00, doživimo predivan grad na rijeci Neretvi. Neka nas lokalni vodič upozna s gradom, starim mostom pod zaštitom UNESCO-a, tu je Karađozbegova džamija, Gazi Husref begova džamija, franjevačka crkva s najvišim zvonikom u Bosni i Hercegovini, Koški Mehmed pašina džamija, Turska kuća, povijesna četvrt grada s nizom sadržaja iz bogate povijesti grada.

U starom gradu, brojni trgovci rukotvorina, pravi su izazov za turiste. Šetnja gradom, slobodno vrijeme za osobno istraživanje Mostara, a nakon toga oko 14.30 odlazak u Blagaj., grad koji se smjestio na samo 12 km od Mostara.

Na desnoj obali rijeke, na prelijepom položaju , nalazi se Tekija, kuća derviša iz XVI stoljeća, kao da lebdi između stijene i vode; stoljećima to je mjesto molitve i meditacije. Unutar objekta nalaze se sobe za učenje, za molitvu, “musafi rhana” (soba za goste ili putnike u prolazu), kuhinja i hamam. U blizini Tekije nalazi se prostorija (turbe), koja čuva spomen na derviše Sari-Saltuka i Ačik-pašu. Tekija, otvorena za posjetitelje tokom cijele godine, jedan je od najistaknutijih primjera sakralno-rezidencijalne islamske kulture Bosne i Hercegovine, a Blagaj, sa svojim predivnim pejzažom i spektakularnim izvorom rijeke Bune, jedno je od blaga koje nikako ne treba zaobići prolazeći kroz ovu regiju.

Slobodno vrijeme za razgled i ručak.

Nakon toga, nastavljamo putovanje prema Međugorju, svetištu koje okuplja vjernike iz cijelog svijeta , a imat će se i prilika prisustvovati Svetoj misi.

Polazak iz Međugorja u 20.00. te dolazak u Zadar oko 23.30.

Cijena uključuje: Prijevoz turističkim autobusom, turističkog pratitelja tijekom puta, lokalnog vodiča u Mostaru, razgledavanja prema programu, osnovno osiguranje putnika, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje: ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje, fakultativne troškove te troškove osobnih narudžbi.

Način plaćanja aranžmana: prilikom prijave i rezervacije plaća se prva od 2 mjesečne rate. (150kn+130kn).

Sve rate moraju biti uplaćene do 13. 4. 2017.

Prijave se primaju do 1. 4. 2017.
Informacije: info@conte-adriatic.com , mob. 098 18 321 89

Minimalan broj putnika: 40

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.