Ljubljana i Arboretum Volčji Potok – jednodnevni izlet

ARBORETUM VOLČJI POTOK najveći je i najpoznatiji arboretum u Sloveniji. Nalazi se na 80 hektara ekološki raznolikih površina, na kojima je približno 2.500 vrsta i sorti različita drveća i grmlja.  Ovo je mjesec  TULIPANA, tako da sve pomalo podsjeća na Nizozemsku.  Jednodnevni izlet, polazak iz Zadra 25.04. 2020. oko 03.00.

Najprije idemo posjetiti Arboretum Volčji Potok. Slobodno vrijeme za razgled, a na kraju šetnje po parku odrasli i djeca mogu si priuštiti slastice u Ljetnom vrtu. U Arboretumu su se pobrinuli i za djecu. Tu je dječje igralište, na kojem se djeca penju, igraju i ljuljaju u neposrednoj blizini roditelja. Posjetitelji dolaze u park u sva godišnje doba. Uživaju u bojama, mirisima i promatranju u buđenju prirode.

Nakon Arboretuma, odlazimo do Ljubljane koja je udaljena 15 km. Grad na rijeci Ljubljanici oduševljava uskim uličicama, povijesnim nasljeđem koje je odlično uklopljeno s modernom arhitekturom. Zajedno odlazimo do centra grada. Tu je Prešernov trg, Plečnik, Tromostovje, ljubljanska pijaca koja je duša grada….  Žičara vozi do dvorca, tako da možete uživati u pogledu na grad, a u samom krugu se nalazi restoran i kafić.

U centru Ljubljane su prekrasni kafići, trgovine s autohtonim slovenskim proizvodima, gradska pijaca na kojoj možete kupiti domaće proizvode, rukotvorine, a mnogi još njeguju stare zanate. Slobodno vrijeme iskoristite za šetnju pored Ljubljanice, kavu u nekom od kafića iz kojih se pruža pogled na ljubljanski dvorac, vožnju brodićem po rijeci.

U gradu čije ime znači ljubljena obavezno bi trebalo doći do mosta na kome možete zaključati svoju ljubav po ugledu na slavni Ponte Milio u Italiji. Naime, od 2011. na mostu Mesara, kako je u stvari pravo ime ovog mosta, zaljubljeni su počeli ostavljati katance s imenima i ključeve bacaju u rijeku, zbog čega ga sve češće zovu Most Ljubavi.

U Ljubljani ostajemo do 18.00. Dolazak u Zadar se očekuje u večernjim satima.

Provedimo jedan dan u Ljubljani i posjetimo  najposjećeniji park u Sloveniji – Arboretum.

Cijena: 390,00 kn (200,00 kn + 190,00 kn)

Cijena uključuje: vožnju autobusom visoke klase, voditelja putovanja, osnovno putno osiguranje putnika, raspored prema programu, PDV

Nema povrata novca, u koliko putnik odustane može naći zamjenu

Cijena ne uključuje: ulaznica za Arboretum: odrasli 8,5 €, školska djeca 6,00 €, predškolska djeca 4,00 €

prijave: info@conte-adriatic.com

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.