Izlet u Graz i tvornicu čokolade Zotter

Čokoladni izlet u Riegersburg i tvornicu čokolade ZOTTER, za sve ljubitelje čokolade, za one koji vole uživati u pravom okusu i koji vole degustaciju.

——–

Polazak iz Zadra u 01.00 ujutro. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe.

Prvo naše zaustavljanje će biti u Riegersburgu. Tu se nalazi tvornica čokolade Zotter. U 09.00 počinje naša čokoladna priča. Obilazak traje oko 1h 30 uz neograničenu  degustaciju svih vrsta čokolada. Za one koji nisu ljubitelji, ovisnici čokolade, tek će sada postati. Priča započinje filmom, a nakon toga se uzima keramička žličica u ruku i kreće obilazak tvornice gdje ćemo iz staklenih fontana kušati razne vrste tekućih čokoladnih smjesa s različitim postotkom kakaa i okusiti razne komadiće već gotovih Zotterovih čokolada. Zotter je austrijski brend čuvenih organskih čokolada koji u sebi krije priču o osobi koja strastveno voli čokoladu i čovjeka. Čokolade se proizvode ručno i to samo od najfinijih i najkvalitetnijih kakao zrna koji dolaze iz Južne Amerike. Gospodin Josef Zotter osobno obilazi sve svoje uzgajivače kakaa i brine o njima kao i o kakaovcu kojeg uzgajaju. U filmu su prikazane faze od samog kakaovca do finalnog proizvoda. Obitelj Zotter raspodjelila je posao i svatko ima svoj zadatak koji mora obaviti.

Razgled se završava odlaskom do čokoladnog bara gdje sami sebi pripravljamo toplu čokoladu.

Prije odlaska iz ovog čokoladnog carstva imate priliku kupiti u trgovini koja je u sklopu Zotter carstva, razne čokolade koje ste nedugo prije toga imali priliku kušati, ali i brojne druge vrste i okuse.

Preporuka, u koliko kasnije mislite kupiti čokolade, zapamtite koja vam se čokolada najviše svidjela, jer degustiranje počinje od čokolade koja ima najviše kakaa.

Tu je i imanje od 27 hektara na kome se nalazi zoološki vrt sa brojnim životinjskim vrstama, a neke od njih su vrlo rijetke. Prolazite pored “groblja” čokolade, a tu su svoj mir našle čokolade koje se nisu uspjele održati. Na imanju ćete vidjeti razne životinje kojim ase posvećuje posebna briga.

Nakon posjeta tvornici čokolade nastavljamo vožnju prema Grazu. Po dolasku, razgled grada s lokalnim vodičem.

Glavni trh, Glockenspiel, Katedrala, Opera….

Schlossberg (dvorac na stijeni), brdo koje visinom od 475 metara dominira starim gradom, a na čijem su vrhu ostaci srušenog dvorca s kojeg se pruža pogled na Graz. Glavni trg je Hauptplatz.

Uhrturm – sat kula, simbol je Graza na vrhu Schlossberga.

Najveći muzej oružja na svijetu se nalazi u Grazu. U oružarnici Landeszeughaus se nalazi više od 32 000 komada oružja i oklopa.

Murinsel – čelična konstrukcija je napravljena u obliku otvorene školjke.  Radi se o brodu učvršćenom sidrima. Na otočiću se nalazi kafić.

Gradska vijećnica – Rathaus, dominira glavnim trgom.

Kunsthaus – Muzej moderne umjetnosti, simbol je harmonije između starog i novog Graza.

Prepoznatljivi austrijski brendovi su: Sacher torta, Mozart kuglice, Julius Meinl kava, Gosser pivo, Swarovski….

Slobodno vrijeme za šetnju, ručak, kupovinu, istraživanje grada.

Oko 18.30 odlazak prema Zadru. Očekivano vrijeme dolaska u Zadar  u kasnim večernjim satima.

Cijena 400 kn po osobi 

Prijava i rezervacija na mail: [email protected]

Ulaznice za tvornicu čokolade su ograničene i trebalo bi se naglasiti IDE LI SE ili NE IDE u tvornicu i dodatno se računaju.

Cijena uključuje: prijevoz autobusom visoke turističke klase, voditelja putovanja, osnovno putno osiguranje putnika, PDV, lokalnog vodiča u Grazu

U cijenu nisu uključene ulaznice za Zotter tvornicu čokolade (odrasli 130,00 kn, djeca 11-17 g cijena 110,00 kn, 6-10 cijena 85,00 kn, 4-5 g cijena 40,00 kn, djeca od 0 – 3 g imaju slobodan ulaz)

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.