Izlet u Bihać

Izlet u Bihać, 07.10.2017., iz Zadra. Kupovina u Bihaću, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, odlazak na poznatu pijacu u Bihaću, odlazak u trgovinske centre Fis i Bingo, slobodno vrijeme za kavu i ručak. Iskoristimo subotu za odlazak u Bihać, doživimo grad, njegove ljude, gastronomsku ponudu, uživajmo u ćevapima.

Bihać, šarmantni gradić, smješten na rijeci Uni. Smješten na povoljnom položaju, tamo gdje se spajaju istok i zapad, prirodna ljepota i ukusna hrana,  tako bi se mogao opisati ovaj prekrasan gradić.

Polazak iz Zadra u 7.15. dolazak u Bihać oko 10.00. (ovisi o čekanju na granici)

Bihać raspolaže izuzetno bogatom i raznovrsnom turističkom ponudom, pa tako kada su u pitanju kulturno-­povijesni sadržaji dovoljno je ostati u strogom centru grada, iz razloga što je centar novog modernog Bihaća izgrađen na bedemima starog grada Bihaća o čemu svjedoče ostaci starih zidina, prepoznatljiva Kapetanova kula, džamija Fethija, Turbe mauzolej, Crkva sv. Ante Padovanskog.

Subotom u Bihaću vlada shopping turizam, a razlog njihovih posjeta je što je roba i usluga jeftinija nego u Hrvatskoj. Dolaze iz Karlovca, Ogulina, Zagreba, a prodavači i kupci zadovoljno trljaju ruke.

Lokalni vodič upoznat će nas s poviješću grada, prošetat ćemo zajedno centrom Bihaća. Kada sve to obavimo, počastimo se ćevapima i napravimo poneku fotografiju za sjećanje.

Naš izlet završava u 18.30 kada krećemo za Zadar. Dolazak u Zadar u večernjim satima.

Cijena 155 kn po osobi

Cijena uključuje:  Prijevoz turističkim autobusom, osnovno osiguranje putnika, lokalnog vodiča u Bihaću, trošak organizacije putovanja i prodaje.

Cijena na osnovi 45 putnika…..Rezervacije se primaju na: info@conte-adriatic.com do 10.09.2017.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.