Gastro Sarajevo

27.5. – 30.5. Gastro Sarajevo, no stress tura, oaza zelenila, gastro ugođaj, samo za one pozitivne, neopterećene, za ljude koji vole sebe, život, druženje, prirodu.
27.5. petak, polazak u 1.00 iz Zadra. (mogućnost uzimanja putnika iz Splita i Šibenika na naplatnoj postaji) Lagana vožnja do našeg prvog odredišta.
U jutarnjim satima oko 8.30 očekuje se dolazak u Sarajevo. Odlazak do Avaz tornja i slobodno vrijeme za kavu. S Avaza se pruža pogled na grad, a koja je visina tornja, najbolje će nam dočarati vožnja panoramskim liftom.
Slijedi panoramska tura autobusom, a nakon toga pješačka tura.
U pratnji lokalnog vodiča obilazak grada. Sarajevo je multikulturalni grad: Gazi-Husref begova džamija i bezistan, Crkva presvete Bogorodice, rijeka Miljacka, Kozja ćuprija, Latinska ćuprija…  Posjetit ćemo i Svrzinu kuću. Ona predstavlja primjer stambene arhitekture iz turskog perioda, 18. stoljeće. U ono vrijeme privatnost porodičnog života i duha mahale je bilo izuzetno važno. Značilo je intimu, ali ne i odvojenost od ostatka. Šadrvan, česma, fontana su bili osnovni dio higijene prije ulaska u kuću.
Nakon Svrzine kuće, posjetit ćemo i Olimpijski muzej uz pratnju lokalnog vodiča.
Muzej je otvoren s ciljem da trajno čuva sjećanje na organizaciju jednoga od najvećih sportskih događanja održanih na području jugoistočne Europe. Muzej posjeduje brojne donacije umjetničkih kolekcija, a muzej je smješten u vili iz austrougarskog perioda.
Slobodno vrijeme.
Odlazak u hotel 3*, noćenje.
prijedlog za navečer: izaći negdje zajedno na večeru

28.5. subota nakon doručka, odlazak u Visoko. Razgled tunela Ravne u pratnji lokalnog vodiča. Tuneli predstavljaju kompleksnu mrežu tunela. Blagotvoran utjecaj tunela na ljudski organizam, koncentracija negativnih iona koji čiste atmosferu od bakterija i virusa. Slobodno vrijeme za šetnju parkom Ravne. Oaza zelenila, no stress staza, šum vode, energetsko čišćenje.
Tu se nalazi i kućica sa domaćim jelima, kućice sa suvenirima i drugim proizvodima.
Odlazimo i do grada Visoko, a tko želi, može se popeti na piramidu Sunca. S piramida se pruža pogled na Visoko.
Na povratku, bus nas iskrca na Baščaršiji, slobodno vrijeme.
noćenje
prijedlog: izaći negdje zajedno na večeru

29.5.nedjelja nakon doručka, oko 9.00 odlazimo do pećine Orlovača. Speleološki kompleks je ukrašen stalagmitima, stalaktitima, koralnim nakitom, aragonitima…Pećina Orlovača je spomenik prirode. Smatra se da je jedna od najljepših spilja na prostoru BIH. Također, tu se nalazi i muzej pećine.
Nakon razgleda pećine s lokalnim vodičem, idemo do Jahorine.

Jahorina je olimpijska planina, brojni hoteli, žičara za panoramski razgled, zelenilo, predstavljaju još jednu oazu no stress terapije. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Na Jahorini u nekom od restorana se može guštati u odličnom kajmaku i uštipcima, uživati u čaju, a pogled na Jahorinu nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Na povratku nas bus ostavi na Baščaršiji, slobodno vrijeme za vlastitu organizaciju.
noćenje

30.5. ponedjeljak, odjava iz hotela, posjet muzeju “Bitka za ranjenike” u Jablanici, u Mostaru slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Zadru.
Cijena 1450,00 kn po osobi (noćenje u dvokrevetnoj sobi)
(doplata za jednokrevetnu sobu je 250,00 kn)
Uključeno u cijenu: autobus visoke turističke klase, voditelj putovanja, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Sarajevu, lokalni vodiči u Sarajevu, tunelu Ravne, spilji Orlovača, ulaznice za Avaz toranj, Svrzinu kuću, Olimpijski muzej, pećinu Orlovača, tunele Ravne, ulaznica za muzej Bitka za ranjenike, osnovno putno osiguranje putnika, PDV.
Nije uključeno u cijenu: skretanje s rute, fakultativni program
Djeca su uvijek dobrodošla i imaju popust.
Plaćanje u 3 rate: 450 kn do 20.04.2022. /500 kn do 2.5.2022./ 500 kn do 17.05.2022.
Prijave i informacije: [email protected]
Cijena na bazi 35 putnika.
Za putovanje i ulazak u BIH je potrebna samo osobna iskaznica. Za sada normalan ulazak u BIH bez testa i ikakvih potvrda.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.