Dubrovnik

Jednodnevni izlet u Dubrovnik 08.09.2018 u 02.00 ujutro.  Lagana vožnja prema Dubrovniku uz povremena zaustavljanja. Jedno od zaustavljanja bit će u Neumu, a Neum je jedini grad u Bosni koji ima izlaz na more. Slobodno vrijeme u Neumu za kavu. Putovanje nastavljamo prema Dubrovniku i dolazak u Dubrovnik se očekuje oko 7.30.

U pratnji lokalnog vodiča obilazimo grad, a nakon toga slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje Dubrovnika. Jedna od preporuka je da posjetite i otok Lokrum gdje iz starog grada vozi barkica. Lokrum je poseban rezervat šumske vegetacije i pod zaštitom UNESCO-a.

Dubrovnik je grad bogate povijesne baštine, a ono što najviše privlači pažnju su impozantne dubrovačke zidine. Zidine su duge gotovo 2 km. Dubrovnik je grad kojeg obožavaju turisti, biser Mediterana i u ljetnim mjesecima je grad koji je najviše posjećen na Jadranu.

Dubrovnik je smješten podno Srđa. U koliko želite uživati u pogledu na grad, tu je žičara s kojom možete doći do vrha brda i napraviti predivne fotografije. Jedna od gradskih vrata za ući u grad su vrata Pile i vrata Ploče. Od dubrovačkih znamenitosti tu je tvrđava Lovrijenac, čija debljina zidova na pojedinim mjestima doseže i do 12 m. U ljetnim mjesecima, Lovrijenac je simbol dubrovačkih ljetnih igara.

Šetnja Stradunom ili Placom, pogled na barokne palače i crkve, brojne znamenitosti koje se nalaze na Stradunu vraćaju nas u neka prošla vremena. U Dubrovniku se nalazi poznati Franjevački samostan, dominikanski, Orlandov stup, Mala Onofrijeva česma, predivna palača Sponza, Knežev dvor, Crkva Svetog Vlaha njihovog zaštitnika i još brojne druge građevine.

Prošećite se kamenim stubama, osjetite duh Dubrovnika.

U Dubrovniku ostajemo do 18.00. Dolazak u Zadar se očekuje oko 23.30.

Cijena 360,00 kn

U cijenu je uključeno osiguranje putnika, lokalni vodič u Dubrovniku, vođa putovanja, zakonom propisani PDV, troškovi organizacije i pripreme putovanja.

Prijave na mail: info@conte-adriatic.com

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.