Dino Merlin, Mostar i Blagaj

Polazak iz Zadra 11.8. 2018. u 04.30. Provedimo vikend u Mostaru, otiđimo do Blagaja, a navečer uživajmo u open air koncertu Dina Merlina ispod Starog mosta.

Lagana vožnja do Mostara. U jutarnjim satima u Mostaru nas čeka lokalni vodič i imamo obilazak grada.

Doživimo predivan grad na rijeci Neretvi. Neka nas lokalni vodič upozna s gradom, starim mostom pod zaštitom UNESCO-a, tu je Karađozbegova džamija, Gazi Husref begova džamija, franjevačka crkva s najvišim zvonikom u Bosni i Hercegovini, Koški Mehmed pašina džamija, Turska kuća, povijesna četvrt grada s nizom sadržaja iz bogate povijesti grada.

U starom gradu, brojni trgovci rukotvorina, pravi su izazov za turiste. Slobodno vrijeme u Mostaru i oko 13.30. idemo za Blagaj. U Blagaju smo za 20 ak minuta, a brojni Mostarci se vole okupati u hlanoj rijeci Buni. U Mostaru je i slobodno vrijeme za ručak.

Blagaj je oaza mira i prirodne harmonije. Nekada je Blagaj bio središte zanimanja turskih vezira, austrougarskih oficira, rimskih plemića i svih onih željnih izvorske svježine i netaknute prirode. Kažu da je tadašnji turski sultan bio oduševljen prirodnom ljepotom vrela Bune te je naredio da se na tom mjestu sazida tekija. Tekija u Blagaju na vrelu Bune je još uvijek jedno od najmističnijih mjesta u Bosni i Hercegovini i predstavlja izvor islamske duhovnosti. Cijena za ulaz u tekiju je oko 2 KM.

Smještena je na desnoj obali rijeke, na prelijepom položaju , nalazi a Tekija. Tekija je kuća derviša iz XVI stoljeća i n kao da lebdi između stijene i vode; stoljećima to je mjesto molitve i meditacije. Unutar objekta nalaze se sobe za učenje, za molitvu, “musafi rhana” (soba za goste ili putnike u prolazu), kuhinja i hamam. U blizini Tekije nalazi se prostorija (turbe), koja čuva spomen na derviše Sari-Saltuka i Ačik-pašu. Tekija, otvorena za posjetitelje tokom cijele godine, jedan je od najistaknutijih primjera sakralno-rezidencijalne islamske kulture Bosne i Hercegovine, a Blagaj, sa svojim predivnim pejzažom i spektakularnim izvorom rijeke Bune, jedno je od blaga koje nikako ne treba zaobići prolazeći kroz ovu regiju.

Slobodno vrijeme za šetnju i razgled. Oko 16.00 idemo za Mostar.

Za one koji bi htjeli još obilziti, kupovati, slobodno vrijeme za osobno istraživanje Mostara. Također se ima dovoljno vremena za posjetiti i robni centar Mepas koji je izvrsno opremljen.

U 21.00 ispod Straog mosta, svoj koncert će održati Dino Merlin u okviru svjetske turneje “Hotel Nacional”. Brojni hitovi, nove pjesme, za ljubitelje Dina Merlina.

U Mostaru ostajemo do 23.45. Nakon toga krećemo prema Zadru. Dolazak u Zadar se očekuje oko 4.00, nedjelja.

Cijena uključuje: Prijevoz turističkim autobusom, turističkog pratitelja tijekom puta, lokalnog vodiča u Mostaru, razgledavanja prema programu, PDV prema zakonu, osnovno osiguranje putnika, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje: ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje, ulaznice za koncert Dina Merlina, fakultativne troškove te troškove osobnih narudžbi.

Cijena 280 kn.

Informacije: info@conte-adriatic.com , mob. 098 18 321 89

Minimalan broj putnika: 40

http://www.dinomerlin.com/Mostar (slika preuzeta)

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.