Crna Gora

Crna Gora iz Zadra, 07.05. – 10.05.2020. Posjetimo Perast, Gospu od Škrpjela, Kotor, Budvu, Cetinje, Njeguše, plovimo Skadarskim jezerom, posjetimo Porto Montenegro i otputujmo u Crnu Goru.

07.05. 2020. Polazak iz Zadra oko 00.05. Vožnja prema Crnoj Gori uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u C.Goru u jutarnjim satima. Naša prva destinacija je Perast, povijesni gradić sav u kamenu koji je ujedno i riznica dragocjenih djela bokeljske kulturne, povijesne i umjetničke baštine.

Odlazak brodićem na otočić Gospa od Škrpjela. Gospino je svetište bilo i jest utočište pomoraca. Ime Gospa od Škrpjela značilo bi isto što i Gospa od hridi, od grebena, jer je svetište i sazidano na grebenu. Razgled crkvice uz stručno vođenje. Nakon toga, lagana šetnja Perastom, slobodno vrijeme za kavu, razgled crkve Svetog Nikole.

Nastavljamo vožnju za Kotor.

Stari grad Kotor je najbolje sačuvana srednjovjekovna urbana sredina tipična za gradove nastale u XII i XIV stoljeću. Srednjovjekovna arhitektura i mnogobrojni spomenici kulturnog nasljeđa uvrstili su Kotor u UNESCO – ov spisak “Svjetske prirodne i kulturne baštine”. Kroz čitav grad prostiru se građevine, isprepletane ulicicama i trgovima.

Kotor, grad između brda i mora, to je grad pomoraca,  grad smješten u zaljevu, to je grad crkava, muzeja, palata, a u Kotoru nas čeka  lokalni vodič koji će nas upoznati sa životom grada i njegovom poviješću. Slobodno vrijeme za osobne programe.

Nakon toga nastavak putovanja prema Budvi. Budva je najposjećenije turističko odredište u Crnoj Gori. Budvanska rivijera razvila se na malom poluotoku, na kojem se nalazi stari dio grada. Stari grad danas zaštitni znak Budve, podignut je na otočiću koji je nekada pjesčanom prevlakom bilo spojeno sa kopnom i s vremenom postao poluotok. Budva je grad koji će vas osvojiti. U centru grada se nalazi i zelena pijaca na kojoj možete kupiti odlično maslinovo ulje, sir, pršut i brojne druge domaće proizvode. Svaka pijaca je duša grada, a budvanska pijaca je posebna, pijaca koja osvaja.

Smještaj u hotel  3*.

Večera i noćenje.

08.05. Nakon doručka polazak za Cetinje i Muzej Kralja Nikole. U pratnji vodiča obilazak muzeja.

Muzej kralja Nikole osnovan je 1926. godine u rezidenciji posljednjeg crnogorskog vladara Nikole I Petrovića Njegoša, kao produžetak tradicije sabiranja i brižljivog čuvanja materijalnih dokaza crnogorske prošlosti.

Nakon Cetinja, odlazimo u selo Njeguše. Poznato je po tome jer se tu proizvodi poznati njeguški pršut. Slobodno vrijeme za kavu, kušanje čuvenog njeguškog pršuta i sira.

U popodnevnim satima povratak za Budvu.

Večera i noćenje.

09.05. Nakon doručka, odlazak u Virpazar. Virpazar je turističko središte nacionalnog parka. Okružen je vodom sa svih strana i nazivaju ga još “crnogorska Venecija”.

Priča se da je na malom otoku postojao izvor, vir, gdje su ljudi brodicama dolazili na pazar i tako je mjesto prozvano Virpazar. Danas je on spojen s mostom i nasipom s kopnom.  Skadarsko jezero je najposjećeniji NP u Cnoj Gori. Crnoj Gori pripada oko 62% jezera, dok je ostatak u Albaniji. U jezeru živi preko 40 vrsta riba, a Skadarsko jezero je i dom za 250 vrsta ptica. Specijaliteti jezerske kuhinje su pastrva na žaru, jegulja na ražnju, krap na luku, sušeni krap. Vožnja fjordom u trajanju od dva sata. Bit ćete ponuđeni priganicama (nešto poput fritula), sirom, medom, sokom, vinom tako da počinje vožnja fjordom i NP Skadarskim jezerom.

Slobodno vrijeme za ručak u nekom od restorana.

Povratak u Budvu.

Večera. Noćenje.

10.05. Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo do Tivta i Marine Porto Montenegro,  jedne od najljepših na Jadranu.

Lagana šetnja, a nakon toga nastavljamo prema Igalu. Fakultativni posjet Titovoj vili Galeb. Smještena u zelenilu, otvorena za javnost i dalje privlači svojom ljepotom.

Nastavljamo putovanje prema Hrvatskoj uz povremena zaustavljanja.

Dolazak u Zadar u večernjim satima.

Cijena 1750 kn po osobi.

Cijena aranžmana u C.Goru uključuje:
Prijevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu putovanja.
Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Budvi na osnovi 3 polupansiona (doručak i večera), turističku taksu u Kotoru, Budvi i Cetinju, voditelja putovanja, lokalnog vodiča u Kotoru, ulaznicu za Muzej kralja Nikole, ulaznicu za  muzej crkve  Gospa od Škrpjela, kartu za brodić Perast -Gospa od Škrpjela,  kartu za vožnju brodom  Skadarskim jezerom, ulaznicu u NP Skadarsko jezero, trošak organizacije putovanja i prodaje,  osnovno putno osiguranje putnika,  PDV  prema zakonu.

Cijena aranžmana za putovanje u C.Goru ne uključuje:
Skretanja s rute, osobne troškove, smještaj u jednokrevetnoj sobi doplata 170 kn

Plaćanje mjesečno u ratama, prva rata 300 kn po potpisivanju ugovora, 2. rata 290,00 kn do 15.12., 3. rata 290,00 kn do 15.01., 4. rata 290,00 kn do 15.02., 5. rata od 290,00 kn do 15.03., 6.rata od 290,00  kn do 15.04..2020. Plaćanje mjesečno do navedenog datuma u mjesecu. Nema odustajanja zbog unaprijed dogovorenih troškova, može se ustupiti mjesto drugom.
Za putovanje je potrebno najmanje 35 putnika.

Prijave putnika:
info@conte-adriatic.com
gsm. + 385 98 18 321 89

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.