Crna Gora

22.9. Polazak iz Zadra u 00.05. Vožnja prema Crnoj Gori uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u C.Goru u jutarnjim satima. Naša prva destinacija je Perast, povijesni gradić sav u kamenu koji je ujedno i riznica dragocjenih djela bokeljske kulturne, povijesne i umjetničke baštine.

Odlazak brodićem na otočić Gospa od Škrpjela. Gospino je svetište bilo i jest utočište pomoraca. Ime Gospa od Škrpjela značilo bi isto što i Gospa od hridi, od grebena, jer je svetište i sazidano na grebenu. Nakon toga, lagana šetnja Perastom i nakon toga odlazak za Kotor.

Stari grad Kotor je najbolje sačuvana srednjovekovna urbana sredina tipična za gradove nastale u XII i XIV stoljeću. Srednjovekovna arhitektura i mnogobrojni spomenici kulturnog nasljeđa uvrstili su Kotor u UNESCO – ov spisak “Svjetske prirodne i kulturne baštine”. Kroz čitav grad prostiru se građevine, isprepletane ulicicama i trgovima.

Kotor, grad između brda i mora, to je grad pomoraca,  grad smješten u zaljevu, to je grad crkava, muzeja, palata, a obilazak Kotora u pratnji lokalnog vodiča koji će nas upoznati sa životom grada. Slobodno vrijeme za osobne programe.

Nakon toga nastavak putovanja prema Budvi.
Smještaj u hotelu s 3*, večera i noćenje.

23.9. Nakon doručka polazak za Cetinje i Muzej Kralja Nikole. U pratnji vodiča obilazak muzeja.

Muzej kralja Nikole osnovan je 1926. godine u rezidenciji posljednjeg crnogorskog vladara Nikole I Petrovića Njegoša, kao produžetak tradicije sabiranja i brižljivog čuvanja materijalnih dokaza crnogorske prošlosti.

Kratka pauza i odlazak na Lovćen, posjet Njeguševom mauzoleju.

Mauzolej je posvećen crnogorskom vladici i književnom velikanu Petru II Petroviću Njegušu.
Slobodno vrijeme za ručak.
U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Večera i noćenje.

24.9. Nakon doručka, odlazak za Sveti Stefan, nekada malo ribarsko mjesto, a sada mondeno ljetovalište.

Sveti Stefan je danas ekskluzivno odmaralište, sagradili su ga trgovci i ribari u XV stoljeću koji su tu živjeli. 1960. on postaje grad hotel i to zahvaljujući poznatim slikarima, Lubardi i Milunoviću, koji su ovaj stari gradić prepoznali kao veliku turističku atrakciju što je i danas.

Razgled i lagana šetnja do Miločera,  bivša ljetna rezidencija kraljice Marije Karađorđević .

Nakon toga odlazak za Tivat i poznate marine Porto Montenegro.
Lagana šetnja. Slobodno vrijeme za osobne programe.
Povratak u hotel, večera i noćenje.

25.9. Doručak, odjava iz hotela i odlazak za H. Novi.
Zajednička šetnja H.Novim i nakon toga nastavak putovanja prema Zadru. Zaustavljanja putem.

Dolazak u Zadar u večernjim satima. Cijena 1560 kn.

Cijena aranžmana u C.Goru uključuje:
Prijevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu putovanja.
Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Budvi na osnovi polupansiona (doručak i večera), turističku taksu u Kotoru, Budvi i Cetinju, pratitelja grupe, lokalnog vodiča u Kotoru, ulaznicu za Muzej kralja Nikole, ulaznicu za Gospu od Škrpjela, kartu za brodić, ulaznicu za Lovćen, trošak organizacije putovanja i prodaje te osnovno putno osiguranje putnika.

Cijena aranžmana za putovanje u C.Goru ne uključuje:
Skretanja s rute, osobne troškove, smještaj u jednokrevetnoj sobi doplata 150 kn

Plaćanje mjesečno u ratama, prva rata 230 kn, 2. rata 230 kn do 15.4., 3. rata 220 kn do 15.5., 4.rata 220 kn do 15.6., 5.rata od 220kn do 15.7., 6.rata od 220 kn do 15.8., 7.rata od 220 kn do 10.9.  Sve rate moraju biti uplaćene najkasnije deset dana prije početka putovanja. Nema odustajanja zbog unaprijed dogovorenih troškova, jedino se može ustupiti mjesto drugom.
Za putovanje je potrebno najmanje 40 putnika.

PRIJAVE PUTNIKA DO 31.03. 2017.
Informacije i rezervacije: info@conte-adriatic.com
gsm. + 385 98 18 321 89

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.