Bled i Ljubljana

U jutarnjim satima 18.07.2020. oko 02.00 polazak prema Bledu. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju uz povremena zaustavljanja. Vožnja u smjeru Ljubljane i dalje prema Bledskom jezeru, biseru slovenskih Alpa, okruženom visokim planinskim vrhuncima. Očekivani dolazak na Bled oko 08:30 sati. Uživanje u njegovim prirodnim ljepotama i slobodno vrijeme za šetnju oko jezera ili se zasladite poznatim Bledskim kremšnitama. Predlažemo vožnju tradicionalnim brodićem – pletnom do Bledskog “otočića sreće”, a po dolasku na otočić svakako posjetiti crkvu Sv. Marije (dvorac) u kojoj možete potegnuti uže i „zazvoniti će zvono“ … pazite – to znači da će se Vaše želje ispuniti ili posjet Bledskom gradu-utvrdi s čarobnim pogledom na jezero i okolicu.

Crkva Marijina Uznesenja posebno jepoznata među turistima zbog „zvona želja“ i priče o Poliksimeni i njenoj ogromnoj, neprežaljenoj ljubavi zbog gubitka muža.

Neutješna udovica dala je sve svoje zlato izliti u zvono i prenijeti ga na otok. Međutim, nevrijeme je zahvatilo brodić i zvono je potonulo na dno jezera. Obavijena tugom, patnjom, Poliksimena se odlučila na odlazak u rimski samostan. Nakon njezine smrti papa je poslao zvono na bledski otok, a isto to zvono se i danas koristi. Međutim, kažu da se za tihih noći može čuti zvono s dna jezera i da će se svakome tko povuče novo zvono, želja ostvariti.

Taj čaroban prizor Crkve na malom otočiću usred jezera, postao je zapravo statusni simbol i prepoznatljiva slika koju Bled šalje u svijet.
Bledsko jezero, koje je nastalo pomicanjem ledenjaka, dugačko je tek nešto više od 2km, a široko oko 1,5 km
Slobodno vrijeme.
Nakon toga polazak za Ljubljanu. LJUBLJANU kao i njenu okolicu odlikuju tradicionalna gostoljubivost, raznolika priroda, manji gradići, tvrđave i dvorci, seoske crkve sa bogatom umjetničkom ostavštinom i kvalitetne domaće gostionice. ArhitektonskI izgled grada krase barokne i secesijske građevine i djela arhitekta JOŽE PLEČNIKA. Među znamenitostima se ističu: KATEDRALA SV. NIKOLE, ZMAJEV MOST, PREŠERNOV TRG, CENTRALNA TRŽNICA, TROSTRUKI MOST.
Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, a tko želi, možemo ga i iskrcati u shopping centru BTC u Ljubljani.

Planiran povratak oko 18:30 sati, očekivani dolazak u Zadar se očekuje u večernjim satima.

Cijena 380,00 kn (plativo u 2 rate)

Cijena uključuje: vožnju turističkim autobusom visoke klase, osnovno putno osiguranje putnika, voditelja putovanja, razgled prema programu, organizaciju putovanja, pdv

Cijena ne uključuje: ulaznica u Bledski stari grad 5,50 € za grupu preko 20 osoba, ulaznica u crkvu 3 €, vožnja bledskim jezerom oko 14 €

Nema povrata novca, u koliko putnik odustane trebao bi naći zamjenu

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.