Bled i Bohinj

U jutarnjim satima 06.04.2019. oko  02.00 polazak prema Bledu i Bohinju. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju uz povremena zaustavljanja. Vožnja u smjeru Ljubljane i dalje prema Bledskom jezeru, biseru slovenskih Alpa, okruženom visokim planinskim vrhuncima. Očekivani dolazak na Bled oko 09:00 sati.  Uživanje u njegovim prirodnim ljepotama i slobodno vrijeme za šetnju oko jezera ili se zasladite poznatim Bledskim kremšnitama. Predlažemo vožnju tradicionalnim brodićem – pletnom do Bledskog “otočića sreće”, a po dolasku na otočić svakako posjetiti crkvu Sv. Marije (dvorac)  u kojoj možete potegnuti uže i „zazvoniti će zvono“ … pazite – to znači da će se Vaše želje ispuniti ili posjet Bledskom gradu-utvrdi s čarobnim pogledom na jezero i okolicu.

Crkva Marijina Uznesenja posebno  jepoznata među turistima zbog „zvona želja“ i priče o Poliksimeni i njenoj ogromnoj, neprežaljenoj ljubavi zbog gubitka muža.

Neutješna udovica dala je sve svoje zlato izliti u zvono i prenijeti ga na otok. Međutim, nevrijeme je zahvatilo brodić i zvono je potonulo na dno jezera. Obavijena tugom, patnjom, Poliksimena se odlučila na odlazak u rimski samostan. Nakon njezine smrti papa je poslao zvono na bledski otok, a isto to zvono se i danas koristi. Međutim, kažu da se za tihih noći može čuti zvono s dna jezera i da će se svakome tko povuče novo zvono, želja ostvariti.

Taj čaroban prizor Crkve na malom otočiću usred jezera, postao je zapravo statusni simbol i prepoznatljiva slika koju Bled šalje u svijet.
Bledsko jezero, koje je nastalo pomicanjem ledenjaka, dugačko je tek nešto više od 2km, a široko oko 1,5 km

Oko 12:40 sati nastavak vožnje kroz slikovite alpske predjele do Bohinja. Slobodno vrijeme za ručak, za šetnju do ušća Save Bohinjke u jezero, Kamenog mosta, za kupnju poznatog bohinjskog sira i alpskih suvenira.

Planiran povratak oko 18:00 sati, očekivani dolazak u Zadar se očekuje u kasnim večernjim  satima.

Cijena 360,00 kn (plativo u 2 rate)

Cijena uključuje: vožnju turističkim autobusom visoke klase, osnovno putno osiguranje putnika, voditelja putovanja, razgled prema programu, organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje: ulaznica u Bledski stari grad 5,50 € za grupu preko 20 osoba, ulaznica u crkvu 3 €, vožnja bledskim jezerom 14 €

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.