Beograd

Polazak iz Zadra 22.2.u 00.05
Lagana noćna vožnja.

22.2. /četvrtak/ naš prvi susret s Beogradom započinjemo s razgledom Hrama Svetog Save. Hram ima četiri zvonika visoka 44 metra. Visina vrha kupole iznosi 70 m, dok je glavni zlatni križ visok još 12 metara, što vrhu hrama daje ukupnu visinu od 82 m. Hram zauzima površinu od 4830 m2.
Hram Svetog Save svojom impozantnom veličinom predstavlja jedan od najvećih hramova na svijetu. Posebno impresivan je i mozaik unutar hrama, koji se prostire na 15,000 kvadrata. Hram Svetog Save može da primi čak 10,000 vjernika.
Kripta je najposjećeniji dio Hrama.
Nakon razgleda Hrama, nastavljamo našu pješačku turu.

Razgled grada s lokalnim vodičem: ulica Kneza Mihaila  –  tvrđava Kalemegdan. Spomenik postavljen na najvišem bedemu beogradske tvrđave, djelo je čuvenog Ivana Meštrovića kao simbol pobjede srpske vojske nad Otomanskom i Austrougarskom imperijom u ratovima od 1912. do 1918. godine. Pogled na Ratno ostrvo i mjesto gdje Sava utječe u Dunav. Kalemegdan je najznačajniji kulturno povijesni kompleks.

Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Parfumerija Sava i odlični parfemi i šarmantni vlasnik gospodin Jovanov. Ući ćete u carstvo mirisa i sigurno izaći s makar jednim parfemom.

Odličan restoran za ručak je restoran Manufaktura.

Restoran Manufaktura nalazi se u jednom od najpoželjnijih kvartova za stanovanje u Beogradu u ulici Kralja Petra, a okuplja mondenu publiku ove metropole. Izuzetno zanimljivo uređenje interijera, koje asocira na veliki dućan u kojem dominiraju otvorene police ss nizomizložene i savršeno domišljato posložene hrane u originalnim ambalažama, nudi izuzetno ukusnu hranu i odličan ambijent za druženje.

Odlazak u hotel. Noćenje. 

Preporuka za večeru u nekom od restorana na Skadarliji.

Ovo je ulica u samom centru Beograda koja svojom ljepotom i posebnom energijom ostavlja bez daha. U njoj se nalaze brojni restorani i ugostiteljski objekti, bila je omiljeno okupljalište umjetnika pa se tako danas u njoj može pronaći i kip srpskog pjesnika Đure Jakšića. Skadarlija je omiljeno mjesto za izlazak i druženje, kad padne mrak svakako ju moraju posjetiti romantičari i uživati u starogradskoj muzici u nekom od restorana na Skadarliji. Da li je to Velika Skadarlija, Tri šešira, Šešir moj, Dva jelena…u svakom će se uživati u odličnom ambijentu i gastronomskoj ponudi.

23.2./ petak/ Doručak. Nakon doručka idemo do beogradskog sajma. Odražava se sajam turizma gdje će biti razni izlagači. Na sajmu se prodaju domaći proizvodi Srbije pa je tako moguće kupiti domaće likere, vina, štrudle, orahnjače, a sajam posjete brojni turisti iz cijelog svijeta. U sklopu sajma turizma se održava i Horeca, sajam ugostiteljske opreme.

Nakon sajma turizma odlazimo do Zemuna. Razgled grada s lokalnim vodičem. Boemska četvrt ruralnog šarma, brojni riblji restorani smješteni uz šetnicu, Gardoš kula,predivna zemunska pijaca, osjetit ćemo čar predivnog gradića.

Ovaj dio oplakuju dunavski valovi u čijim se vodama mogu pronaći izvrsne ribe pa tako Zemun slovi za jedno od mjesta koje svakako valja posjetiti ako se želite najesti dobre riječne ribe. Idealno je mjesto za šetnju i druženje sa živopisnim ulicama i brojnim kavanama.
Slobodno vrijeme za ručak.

Povratak u Beograd.

Preporuka za večeru u nekom od restorana na Skadarliji.

Restoran Tri šešira omiljeno je okupljalište beogradske publike na bajkovito lijepoj Skadarliji, ali brojnih turista koji dobivaju preporuke kao za mjesto s fantastičnom hranom, ali i veselim muzičarima koji sviraju i pjevaju, kako na terasi tako i na obje razine ovog skroz rasplesanog restorana.
Noćenje.

21.10./Subota
Doručak. Posjet muzeju Nikole Tesle.
Najprije ćemo pogledati kratki film o izumitelju, a nakon toga razgledati muzej. Tu se nalaze osobni predmeti velikog izumitelja. Muzej je posvećen odavanju počasti i prikazivanju života Nikole Tesle. Tu se nalaze njegove osobne stvari, urna, a također će se izvesti i jedan mali pokus.

Odlazak u grad i slobodno vrijeme.
Preporuka za večeru u nekom od restorana na Skadarliji.
Noćenje.

22.10./Nedjelja
Doručak i odjava iz hotela.
Odlazimo do muzeja Jugoslavije i Kuće cvijeća. U Muzeju Jugoslavije nalaze se umjetničko povijesna djela što pripadaju kulturnoj baštini. U Kući cvijeća se nalazi grob predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita. Titov sprovod je bio najveći sprovod u povijesti čovječanstva. Titovu pogrebu prisustvovalo je više od 200 visokih dužnosnika, šefova država ili vlada i visokih izaslanstava iz čak 127 zemalja svijeta.
Muzej predstavlja povijest jednog vremena. Slobodno vrijeme za razgled.
Nakon završetka posjete Muzeja Jugoslavije, odlazimo do trgovinskog centra Ušće. Slobodno vrijeme.

Nastavak putovanja prema Zadru.

Dolazak u Zadar u večernjim satima.

Cijena po osobi: 428,00€

(nadoplata za jednokrevetnu: 50,00€)

Cijena uključuje: vožnju turističkim autobusom, 3 noćenja  s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu3*, turističku taksu, osiguranje putnika, ulaznicu za Hram Sv. Save, lokalnog vodiča u Beogradu, lokalnog vodiča u Zemunu, ulaznicu za sajam, ulaznicu za muzej Nikola Tesla, ulaznicu za Muzej Jugoslavije, voditelja putovanja, putarinu, PDV

Cijena ne uključuje: sve ono što nije navedeno.

Plaćanje u 4 mjesečne rate do navedenog datuma: 1. rata od 107,00€ do 10.11.2023./2. rata od 107,00 do 10.12.2023./3. rata od 107,00 do 10.1.2024./4. rata od 107,00 do 10.2.2024.

prijava: [email protected]

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.