Advent u Grazu i tvornica čokolade Zotter

07.12.2019. Adventski izlet, čokoladni izlet u Riegersburg i tvornicu čokolade ZOTTER, tko može više pojesti čokolade i obilazak Graza s lokalnim vodičem. Vrijeme je Adventa, veselja, raznovrsne ponude, slastica, štandova, glazbe, živih jaslica, ledenih jaslica, odličnog rasploženja i šetajući gradom osjetite miris cimeta, punča, domaćih specijaliteta…Vlakić vozi gradom, tu je i ringišpil tako da vrteći se u krug, imate pogled na grad.

Polazak iz Zadra oko 01.15 ujutro. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe.

Prvo naše zaustavljanje će biti u Riegersburgu. Tu se nalazi tvornica čokolade Zotter. U 09.00 počinje naša čokoladna priča. Obilazak traje oko 1h 30 uz neograničenu  degustaciju svih vrsta čokolada. Za one koji nisu ljubitelji, ovisnici čokolade, tek će sada postati. Priča započinje filmom, a nakon toga se uzima keramička žličica u ruku i kreće obilazak tvornice gdje ćemo iz staklenih fontana kušati razne vrste tekućih čokoladnih smjesa s različitim postotkom kakaa ili okusiti razne komadiće već gotovih Zotterovih čokolada. Zotter je austrijski brend čuvenih organskih čokolada koji u sebi krije priču o osobi koja strastveno voli čokoladu i čovjeka. Čokolade se proizvode ručno i to samo od najfinijih i najkvalitetnijih kakao zrna koji dolaze iz Južne Amerike. Gospodin Josef Zotter osobno obilazi sve svoje uzgajivače kakaa i brine o njima kao i o kakaovcu kojeg uzgajaju.

Razgled se završava odlaskom do čokoladnog bara gdje sami sebi pripravljamo toplu čokoladu.

Prije odlaska iz ovog čokoladnog carstva imate priliku kupiti u trgovini koja je u sklopu Zotter carstva, razne čokolade koje ste nedugo prije toga imali priliku kušati, ali i brojne druge vrste i okuse.

Preporuka, u koliko kasnije mislite kupiti čokolade, zapamtite koja vam se čokolada najviše svidjela, jer degustiranje počinje od čokolade koja ima najviše kakaa.

Tu je i imanje od 27 hektara na kome se nalazi zoološki vrt sa brojnim životinjskim vrstama, a neke od njih su vrlo rijetke.

Nakon posjeta tvornici čokolade nastavljamo vožnju prema Grazu. Po dolasku razgled grada s lokalnim vodičem.

Glavni trh, Glockenspiel, Katedrala, Opera….

Schlossberg (dvorac na stijeni), brdo koje visinom od 475 metara dominira starim gradom, a na čijem su vrhu ostaci srušenog dvorca s kojeg se pruža pogled na Graz. Tu je također adventski sajam gdje se prodaju lokalni proizvodi, rukotvorine, pije punch…Glavni trg je Hauptplatz i tu je glavno adventsko događanje. Hrana, suveniri i kad se upale lampice, sve to stvara poseban ugođaj.

Adventski vlakić koja polagano kruži gradom, ima nekoliko stanica. Cijena za odrasle je 2 €, za djecu 1 €.

Događanja su i kod franjevačke crkve, Maria Platzu, a tu su i ledene jaslice. Lampice, božićno drvce, rukotvorine, suveniri, glazba i svugdje se osjeti predblagdansko raspoloženje.

Uhrturm – sat kula, simbol je Graza na vrhu Schlossberga.

Najveći muzej oružja na svijetu se nalazi u Grazu. U oružarnici Landeszeughaus se nalazi više od 32 000 komada oružja i oklopa.

Murinsel – čelična konstrukcija je napravljena u obliku otvorene školjke.  Rai se o brodu učvrščenom sidrima. Na otočiću se nalazi kafić.

Gradska vijećnica – Rathaus, dominira glavnim trgom.

Kunsthaus – Muzej moderne umjetnosti, simbol je harmonije između starog i novog Graza.

Prepoznatljivi austrijski brendovi su: Sacher torta, Mozart kuglice, Julius Meinl kava, Gosser pivo, Swarovski….

Slobodno vrijeme za šetnju, ručak, kupovinu, istraživanje grada.

Oko 18.30 odlazak prema Zadru. Očekivano vrijeme dolaska u Zadar  u kasnim večernjim satima.

Cijena 400 kn po osobi (mogućnost plaćanja u ratama, rujan: 140,00 kn, listopad 130,00 kn, studeni 130,00 kn)

Prijava i rezervacija na mail: info@conte-adriatic.com

Ulaznice za tvornicu čokolade su ograničene i prijave se primaju do 10.08. 2019.

Cijena uključuje: prijevoz autobusom visoke turističke klase, voditelja putovanja, osnovno putno osiguranje putnika, lokalnog vodiča u Grazu

U cijenu nisu uključene ulaznice za Zotter tvornicu čokolade (odrasli 125,00 kn, djeca 11-17 g cijena 100,00 kn, 6-10 cijena 80,00 kn, 4-5 g cijena 40,00 kn, djeca od 0 – 3 g imaju slobodan ulaz)

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.