Advent u Grazu i čokoladni Zotter užitak

Polazak iz Zadra 8.12. u 1.00 ujutro. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe.

Po dolasku u Graz razgled grada s lokalnim vodičem. Glavni trh, Glockenspiel, Katedrala, Opera, bivši habsburški dvorac, umjetni otok Murinsel, isusovački samostan…Upoznat ćemo povijest grada prije nego li nastavimo uživati u adventskom ugođaju Graza i vlastitom otkrivanju.

Imamo dovoljno vremena kako bismo uživali u gradu i božićnom ozračju.

U Grazu može uživati u vožnji u kotaču koji nas pomalo vraća u prošlost i djetinjstvo “Wonderlend” i pogledu na okićeni stari dio grada. Cijena vožnje je 3 €. Kotač se nalazi na Mariahilferplatzu.

I ove godine, na glavnom trgu će biti ogromna jelka. Ledene jaslice vode od dvorišta Landhaus do muzeja, tako da se mogu vidjeti različiti setovi jaslica.

Mali i veseo vlak je tu da vas provoza kroz povijesni centar Graza, vlakić koji polako prolazi pored adventskih kućica. Prva vožnja počinje u podne, cijena za odrasle je 2€, a za djecu 1€.

Na Schlossbergu je također sve okićeno i iznad krovova Graza, pruža se predivan pogled na grad. Tu možete naći gastronomske proizvode, lijepe rukotvorine iz Štajerske, veseo program koji uključuje tradicionalnu štajersku glazbu, trubače na zvoniku, štajerski božićni duh, a zahvaljujući uspinjači, dolazite izravno u božićni svijet, izbjegavajući gradsku gužvu i užurbanost. Otvara se u 11.00.

Glockenspielplatz, domaći proizvođači nude štajerske specijalitete, domaće rukotvorine, a kako biste se zagrijali, tu je punč i kuhano vino. Počiinje u 11.00.

Farberplatz, ove godine će zasjati drugačijim sjajem. Umjetnici i obrtnici nude svoje proizvode koji su od raznih materijala poput drva, keramike, tekstila, stakla, kamena i umjetnici teže povratku tradiciji.

U koliko se netko želi okušati u klizanju, u blizini je i klizalište.

Na Mehlplatzu su također adventske kućice.

Dio vremena slobodno za šetnju, ručak, kupovinu i odmor.

U 15:50 odlazimo u tvornicu čokolade. Užitak za sve čokoljupce, a istraživanja su potvrdila da čokolada smanjuje krvni tlak, poboljšava raspoloženje i otklanja sindrom kroničnog umora.

Obilazak tvornice s keramičkom žlicom u ruci gdje ćemo iz staklenih fontana kušati razne vrste tekućih čokoladnih smjesa s različitim postotkom kakaa ili okusiti razne komadiće već gotovih Zotterovih čokolada. Zotter je austrijski brend čuvenih organskih čokolada koji u sebi krije priču o osobi koja strastveno voli čokoladu i čovjeka. Čokolade se proizvode ručno i to samo od najfinijih i najkvalitetnijih kakao zrna koji dolaze iz Južne Amerike. Gospodin Josef Zotter osobno obilazi sve svoje uzgajivače kakaa i brine o njima kao i o kakaovcu kojeg uzgajaju.

Pogledat ćemo i film kako bismo upoznali način kako nastaje čokolada, tj. dolazi se do finalnog proizvoda.

Razgled se završava odlaskom do čokoladnog bara gdje sami pripravljamo sebi toplu čokoladu.

Prije odlaska iz ovog čokoladnog carstva posjetit ćemo prodavaonicu u kojoj možete kupiti čokolade koje ste nedugo prije tog imali priliku kušati, ali i brojne druge vrste i okuse.

Oko 19.00 odlazak prema Zadru. Očekivano vrijeme dolaska u Zadar u kasnim večernjim satima.

Cijena 400,00 kn po osobi (mogućnost plaćanja u ratama).

Ulaznica za tvornicu čokolade za odrasle je 130 kn, za djecu od 11-17 g cijena ulaznice je 105,00 kn, za djecu od 6-10 g cijena je 83,00 kn, za dijete do 5 godina cijena je 45, 00 kn.

Tko je zainteresiran za tvornicu čokolade, treba odmah napraviti rezervaciju jer je broj mjesta ograničen i ide s najavom.

Prijava i rezervacija na mail: info@conte-adriatic.com do 31.10. 

Cijena uključuje: prijevoz autobusom visoke turističke klase, pratitelja putovanja, osnovno putno osiguranje putnika, lokalnog vodiča u Grazu, zakonom propisani PDV

Cijena ne uključuje: ulaznicu, a cijena ulaznice je ovisno o dobi

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.