Advent u Budimpešti

Provedite Advent u Budimpešti 13.12. – 15.12.2019. i otkrijte zašto Budimpeštu zovu “kraljicom Dunava”. Taj naziv ona i s ponosom zaslužuje.

12.12. četvrtak/ Polazak autobusa iz ZADRA oko 23.00.

Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora.

13.12. petak / Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Po dolasku u Budimpeštu, najprije stižemo na Gellert brdo sa koga se pruža fascinantan pogled na cijeli grad. Potom započinjemo panoramsko razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Vidjet ćemo najznačajnije građevine Pešte: kroz sami centar grada te preko AVENIJE ANDRASSY, najpoznatijeg budimpeštanskog bulevara stižemo na TRG HEROJA, jedan od najimpresivnijih otvorenih prostora u Budimpešti; na pestanskoj strani se nalaze jos i BAZILIKA SV. STJEPANA, kao i čuveni MAĐARSKI PARLAMENT – impozantna građevina i velika turistička atrakcija, koja se nalazi na samoj obali Dunava; Vidjet ćemo i MARGARETIN MOST drugi najstariji most u Budimpešti koji povezuje Budim s Peštom, a i MARGARETIN OTOK. Pošto smo upoznali Pestu, vrijeme je da pređemo na BUDIM, dio Unescove svjetske baštine; tu je RIBARSKA UTVRDA, izgrađena 1902. godine u neoromaničkom i neogotičkom stilu; CRKVA KRALJA MATIJE Marijina Uznesenja), 700 godina stara crkva jedan je od dragulja budimpeštanske arhitekture; Od mostova vidjet ćemo jos i stari LANČANI MOST iz 1849. Godine kao i vitki ELIZABETIN MOST. Naš razgled završava u blizini šetačke zone, čuvene VACI ulice.

Nakon toga odlazak u Hotel 3*/4* i smještaj. Slobodno vrijeme za osobne programe.

Adventski sajam je na trgu Vorosmarty u samom centru grada. Iznimno bogat božićni program. Razne projekcije, štandovi, adventske kućice, a možete uživati u mađarskim specijalitetima poput gulaša, langošica, savijača, kobasica. U Budimpešti je uvijek veselo i ne može se ostati gladan.

Preporuka za navečer: zajedničko druženje, vožnja Dunavom ili večera u nekoj čardi.

14.12.subota

Doručak, nakon doručka slobodno vrijeme za individualne programe. Šetnja centrom grada, uživanje u atrakcijama koje pruža tradicionalno živahno subotnje prijepodne, pješačka zona Vaci sa brojnim dućanima i zanimljivostima, slastičarnicom Gerbaud, posjet najvećoj staroj tržnici, moguće je kušati gulaš u etno restoranu …..

Preporuka za večeru, zajedničko druženje i zabavu u čardi, (oko 23€) vožnja po Dunavu, (oko 10 €)

Noćenje.

15.12. nedjelja

Doručak, odjava iz hotela. Idemo u gradić Szekesfehervar, nekadašnju staru mađarsku prijestolnicu i krunidbeni grad. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Stara gradska jezgra je bogata baroknim i klasicističkim građevinama. Od Biskupske palače, Gradske vijećnice, Muzeja ljekarstva, Bory dvorca….Imamo još slobodnog vremena za kupovinu.

Posjetit ćemo dvorac Bory Var koji se smatra najromantičniji dvorac u Mađarskoj I grada Szekesfehervar. Jeno Bory, mađarski umjetnik, vlastitim rukama je izgradio dvorac za voljenu ženu.
(ulaznica za dvorac je oko 3 € )

Putovanje se nastavlja prema Balatonu. Balaton je ujedno i najveće jezero u središnjoj Europi. Po putu stajanje na ručak. Planira se poznata Kukorica Carda ili neki od usputnih restorana, čardi.

Dolazak u Zadar se očekuje u kasnim večernjim satima.

Cijena 1080 kn po osobi

(plaćanje u 5 mjesečnih rata: kolovoz 220,00 kn do 13.08./rujan 220,00 kn do 13.09./ listopad 220,00 kn do 13.10./ studeni 220,00 kn do 13.11./ prosinac 2o0,00 kn do 02.12.

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz turističkim autobusom, voditelja putovanja tijekom puta, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 3/4* u dvokrevetnim sobama u Budimpešti, lokalnog vodiča u Budimpešti, razgledavanja prema programu, osnovno osiguranje putnika, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje, fakultativne troškove te troškove osobnih narudžbi.

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 200,00 kn

Način plaćanja aranžmana: prilikom prijave i potpisivanjem ugovora plaćaju se mjesečne rate.

kolovoz 220,00 kn do 13.08./rujan 220,00 kn do 13.09./ listopad 220,00 kn do 13.10./ studeni 220,00 kn do 13.11./ prosinac 200,00 kn do 02.12.

Sve informacije i rezervacije na:

email: info@conte-adriatic.com
mob. 098 18 321 89

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.