Tirana i Ohrid

Otkrijmo Tiranu, Albaniju i Makedoniju 25.08. – 29.08.2021. zemlju orlova, u kojoj se spajaju planine sa snježnim vrhovima, obala s vijugavim cestama. Zemlja koja je imala neobičnu i burnu prošlost, od narodnog heroja Skenderbega čije ime danas nosi najpoznatiji konjak do osebujnog komunističkog vladara Envera Hoxhe koji dao izgraditi 750.000 bunkera diljem zemlje. Nakon godina komunističkog režima, Albanija je danas postala turistički biser koji se tek otkriva.

Polazak iz Zadra 25.08. oko 20:30. Lagana vožnja Hrvatskom i Crnom Gorom.

26.08. Prelazak albansko – crnogorske granice te nastavak vožnje prema mjestu Kruje, jednom od najbitnijih albanskih gradova s obzirom da je rodni grad Skenderbega. Kruje je u 15. st. bio glavni grad Albanije. Po dolasku kraći razgled grada uz pratnju vodiča: Skenderbegov muzej koji se nalazi u veličanstvenoj tvrđavi na stjenovitoj padini. Slobodno vrijeme za šetnju bazarom i kupovinu. Kruje bazar se smatra jednim od naboljih bazara s drvenim kućicama, šarenilom boja, raznih suvenira i sve to izgleda pomalo bajkovito. U Krujama turisti kupuju i srebro koje je kvalitetnije nego u drugim gradovima.

Nakon toga, nastavljamo put za Tiranu koja je udaljena oko 40 ak minuta vožnje. Panoramski razgled Tirane, a nakon toga odlazimo u pješački razgled s lokalnim vodičem i vidjet ćemo glavne gradske znamenitosti.  Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i istraživanje Tirane. Smještaj u hotel 3*. Noćenje.

Preporuka: zajednički izlazak na večeru u neki od lokalnih restorana u Tirani.

27.08. Nakon doručka, polazak u 07.45  za Makedoniju i Ohrid koje je jedno od najstarijih europskih naselja pod UNESCO vom zaštitom. Razgled grada Ohrida uz pratnju lokalnog vodiča, a odlazimo i do trgovine poznate obitelji Filev koja se već gotovo 100 godina bavi biserima, tako da ćemo imati priliku čuti njihovu priču, kako je sve počelo i način izrade nakita.

Prelijep grad, bogatog kulturno povijesnog nasljeđa, prelijepa priroda i ugodna klima, vrhunska gastronomija, prelijepe narodne pjesme, gostoljubivi i prijatni domaćini i nadaleko čuveni biseri i makedonska čipka.

Drevni grad Ohrid je sagrađen u obliku amfiteatra, puno tradicionalnih kuća koje gledaju na prekrasno Ohridsko jezero. Ove zanimljive ohridske kuće su građene u prošlim stoljećima u autentičnom balkanskom – orijentalnom stilu gradnje, sa prelijepim balkonima. U starom dijelu grada Ohrida je živopisni bazar sa pijacom, hamamom, česmom i brojnim radionicama starih zanata i rukotvorina – radionice i trgovine ohridskog bisera, kujundžinice, radionice slikanja ikona, radionice za proizvodnju predmeta od kože, starih makedonskih instrumenata i čuvenog makedonskog veza i još puno radionica starih zanata. U Ohridu slobodno vrijeme za vlastita istraživanja, za ručak, kupovinu. Povratak iz Ohrida za Tiranu oko 20.00. tako da bismo u Tirani bili oko 22.30.

Noćenje.

28.08. Doručak. Dan za vlastito istraživanje Tirane.

Preporuka za večeru: zajednički izlazak na večeru u neki od lokalnih restorana

Noćenje

29.08. Doručak. Odjava iz hotela. Nastavljamo putovanje preko Albanije, Crne Gore prema Hrvatskoj. Stajanja po putu, predviđa se da bi slobodno vrijeme za ručak bilo u Budvi.

Nastavak puta prema Zadru. Dolazak u Zadar u kasnim večernjim satima.

Cijena: 1600,00 kn po osobi.

nadoplata za jednokrevetnu sobu je 350,00 kn.

Uključeno: prijevoz autobusom visoke turističke klase, voditelj putovanja, 3 noćenja s doručkom u Hotelu 3* u  Tirani u dvokrevetnoj sobi, lokalni vodič Kruje, Tirana, Ohrid, ulaznica za Skenderbegov muzej u Krujama, osnovno putno osiguranje putnika, troškovi organizacije i prodaje aranžmana, PDV prema zakonu.

Restorani u Tirani imaju povoljne cijene. Cilj putovanja je druženje, upoznavanje lokalne kuhinje, kulture i načina života lokalnog stanovništva u Albaniji i Makedoniji.

Valuta u Albaniji je albanski lek, 1€ je 123,05 all.

Valuta u Makedoniji je makedonski denar, 1 kuna je 8 makedonskih denara.

Nije uključeno: sve ono što nije navedeno u uključeno

Prijave: [email protected]

gsm.+385 98 18 321 89

Prva rata po potpisivanju ugovora, ostale rate do naznačenog datuma u mjesecu

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.