Festival čokolade u Radovljici i Ljubljana

20.4.2024. jednodnevni izlet u Radovljicu i Ljubljanu. Čokoladna priča i najslađi vikend izlet gdje čokolada “teče u potocima”. Čokoladna terapija za ljubitelje čokolade.

Kretanje iz Zadra u 3.45. i lagana vožnja prema Sloveniji. Dolazak u Radovljicu oko 9.00. Radovljica je mali gradić koji ima stoljetnu tradiciju pravljenja čokolade. Kućice datiraju iz 15. i 16. stoljeća. Sačuvana arhitektura, muzeji, galerije, ali može se reći da je Radovljica i čokoladna prijestolnica Slovenije. Za vrijeme festivala čokolade Radovljica se pretvori u slatki grad. Čokoladarnice i drugi ponuditelji čokoladnih slastica i jela nude najveću ponudu čokolada, čokoladnih jela i čokoladnih slastica u Sloveniji. Svi čokoladni proizvodi se mogu degustirati, a one najukusnije možete kupiti. Prije koji godinu slastičarnica Cukerček izradila je gigantsku čokoladu koja je težila čak 1450 kilograma i time je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća čokolada na svijetu. Posjetitelje su oduševljavale i kulinarske radionice na Linhartovom trgu uz mirise i okuse, poput piva od čokolade, zatim razne vrste pralina, čokolada, čokoladnih likera…Festivalsko događanje i sajam čokoladarnica nalazi se u samom središtu grada: u gradskom parku, Linhartovom trgu i u dvorcu Radovljica.

Srednjovjekovni slovenski gradić Radovljica ili kako ga zovu Radolca čarobno je bajkovit gradić prepun inspirativnih ulica i starih, restauriranih kuća koje nalikuju na kazališne kulise. Upravo iz tih razloga ovaj živopisno mjesto mnogo je puta poslužilo za snimanje mnogih svjetskih reklamnih spotova poput reklame za poznate proizvode talijanske slavne kuće za proizvodnju kolača i slatkiša Bauli.

Radovljica je poznata i po dugoj tradiciji izrade MEDENJAKA i LICITARSKIH SRCA.

Slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnju, degustaciju i uživanje u čokoladnoj bajci.

Oko 12.00 idemo za Ljubljanu. (tko želi može ostati u trgovinskom centru BTC i pokupimo ga po povratku)

Ljubljana, grad na rijeci Ljubljanici, pitoreskna i raskošna, a kad se uđe u njezin centar, nailazimo na mnogo zelenila u čijim se krošnjama i drvoredima skrivaju vijugava rijeka Ljubljanica i velebne zgrade koje svoj prepoznatljiv izgled duguju slovenskom arhitektu Joži Plečniku. Do najljepšeg pogleda na grad se dolazi uspinjačom. U 12. stoljeću je Stari grad doživio rekonstrukciju, a građevine koje ga danas čine sagrađene su u 16. i 17. stoljeću. Bio je sjedište gradskih vladara, zatvor, bolnica, stambena zgrada, pa opet vojna utvrda, zatvor te skladište municije i oružarnica.

Prešernov trg, Tromostovje, kušajte slovenske štruklje, provozajte se Ljubljanicom, fotografirajte se sa zmajevima, posjetite ljubljansku tržnicu, prošećite do Mesarskog mosta gdje se ključevi bacaju u Ljubljanicu.

U Ljubljani ostajemo do 17.30.

Lagana vožnja rema Zadru. Dolazak u Zadar se očekuje u večernjim satima.

Cijena: 77,00€ po osobi

Djeca su dobrodošla i imaju popust.

Cijena uključuje: vožnju autobusom, voditelja putovanja, putno osiguranje putnika, PDV.

Cijena ne uključuje: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, ulaznica za Festival čokolade (imaju svoj neki sistem da se kupuju voucheri (4,5€, 5 kupona) s kojima se onda kupuju ili degustiraju čokoladni proizvodi

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.