Bihać Ostrožac Cazin

Izlet u Bihać, tvrđavu Ostrožac, Cazin. 06.11.2021. iz Zadra. Iskoristimo subotu za odlazak u Bihać, doživimo grad, njegove ljude, gastronomsku ponudu, uživajmo u ćevapima, posjetimo predivan srednjovjekovni dvorac tvrđavu Ostrožac, a u gradu Cazinu iskoristimo slobodno vrijeme za kupovinu.

Bihać, šarmantni gradić, smješten na rijeci Uni. Smješten na povoljnom položaju, tamo gdje se spajaju istok i zapad, prirodna ljepota i ukusna hrana,  tako bi se mogao opisati ovaj prekrasan gradić.

Polazak iz Zadra u 7.00. dolazak u Bihać oko 9. 40.

Bihać raspolaže izuzetno bogatom i raznovrsnom turističkom ponudom, pa tako kada su u pitanju kulturno-­povijesni sadržaji dovoljno je ostati u strogom centru grada, iz razloga što je centar novog modernog Bihaća izgrađen na bedemima starog grada Bihaća o čemu svjedoče ostaci starih zidina, prepoznatljiva Kapetanova kula, džamija Fethija, Turbe mauzolej, Crkva sv. Ante Padovanskog.

Lokalni vodič upoznat će nas s poviješću grada, prošetat ćemo zajedno centrom Bihaća. Kada sve to obavimo, počastimo se ćevapima i napravimo poneku fotografiju za sjećanje. Grad na Uni, na smaragdnoj ljepotici, rijeka koja živi uz svoj Bihać i svjedoči burnu povijest ovoga grada. Rijeka Una prolazi kroz centar grada i stvara mnoštvo zelenih oaza i slapova.

Nakon ručka, idemo posjetiti srednjovjekovnu tvrđavu Ostrožac koja predstavlja prelijep srednjovjekovni dvorac koji se nalazi pored Cazina. Opasana zidinama, tornjevima, pomalo podsjeća na dvorac iz bajke, a kada se popnete na njegove zidine, imate pogled na okolinu i prostranstvo koje ga okružuje.

Dvorac je kroz povijest bio sjedište knezova, begova, krajiških kapetana, grofova i svatko od njih je ostavio svoj trag.  Nalazi se na listi nacionalnih spomenika BIH. Datira iz 16. stoljeća.

U dvorištu se nalazi zbirka preko 100 kamenih skulptura, a šetajući stazom oko dvorca, sve izgleda pomalo bajkovito. Na svaku od kula možete se popeti. Slobodno vrijeme za razgled.

Nakon razgleda, idemo prema Cazinu. Slobodno vrijeme za kupovinu u nekom od trgovinskih centara, za šetnju,

Dolazak u Zadar u večernjim satima.

Cijena 270 kn po osobi

Cijena uključuje:  Prijevoz turističkim autobusom, voditelja putovanja, osnovno osiguranje putnika, lokalnog vodiča u Bihaću, Ostrožcu, karta za tvrđavu Ostrožac, trošak organizacije putovanja i prodaje.

Cijena ne uključuje: ručak i skretanja van rute

Rezervacije se primaju na: [email protected]

Za putovanje u BIH je dovoljna osobna iskaznica.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.