Balkanska tura Sarajevo Visoko Mostar

Bosanska avantura 24.02. – 27.02. 2022. Provesti 3 noći na jednom od najboljih mjesta na Balkanu. U Sarajevu se uvijek može doživjeti nešto novo.

Sarajevo – Tuneli Ravne Visoko – Piramida Sunca – Mostar

Dok šećete njegovim ulicama i starim djelom grada, osjećate i miris kave, čevapa, odzvanja zvuk čekića gdje majstori rade suvenire od bakra. Sarajevo, grad kojeg su mnogi opjevali, snimili najljepše spotove, a kako netko kaže: “napij se vode sa česme i opet ćeš se vratiti”. Opjevao ga je i Kemo, Crvena jabuka, Halid i mnogi drugi.
U Sarajevu se osjećate kao da ste doma. Spoj istoka i zapada, a šetnja Baščaršijom je šetnja u neka prošla vremena. Ono što volimo u Sarajevu, to su golubovi koji su simbol grada i njegovog postojanja. Sarajevo je grad pozitivne energije, iznimne ljepote i odlične hrane.

Četvrtak 24.02. Polazak iz Zadra u 01.15. Slijedi lagana vožnja Hrvatskom i BIH uz kraća zaustavljanja. Jutarnja kava u Jablanici. Jablanica, mjesto s kojeg se pruža najljepši pogled na Neretvu, gdje se osjeti čist zrak, popije kava i kuša na povratku jablanićka janjetina.
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima (oko osam i trideset). Odlazimo do Avaz tornja i idemo na zadnji kat, vidikovac, odakle imamo najbolji pogled na grad. Slobodno vrijeme za popiti kavu u kafiću koji se nalazi kat ispod, za  napraviti odlične fotografije, a nakon toga idemo u obilazak grada s lokalnim vodičem.
Panoramski obilazak grada busom i nakon toga obilazak grada: Baščaršija (stari sarajevski trg, povijesni i kulturni centar grada), Gradska vijećnica, Narodno kazalište… Urbanu sliku grada karakteriziraju brojni sakralni objekti, a Sarajevo je multikulturalni grad. : Gazi-Husref begova džamija i bezistan, Crkva presvete Bogorodice, rijeka Miljacka, Kozja ćuprija, Latinska ćuprija…
Posjetit ćemo Svrzinu kuću koja se nalazi na samo desetak minuta laganog hoda od Baščaršije. Svrzina kuća predstavlja kulturu stanovanja gradske muslimanske porodice s kraja 18. i početka 19. stoljeća. Predstavlja tipični primjer arhitekture onog vremena.
Nakon toga idemo do Muzeja u Vijećnici. Vijećnica predstavlja jedan od najljepših objekata iz austrougarskog perioda u Bosni i Hercegovini. Muzej Vijećnica je smješten u podrumu sarajevske Vijećnice. Također predstavlja svjetski simbol susreta civilizacija.
Nakon razgleda slobodno vrijeme za kavu i ručak te odlazak u Hotel 3*. Noćenje
Preporuka za večeru: Pivnice, Aščinice, restoran Brajlović, Inat kuća, Bentbaša, a bilo gdje da odemo, u Sarajevu je uvijek odlično…..

Petak 25.02. Doručak. Nakon doručka, odlazimo u Visoko gdje ćemo posjetiti tunel Ravne u pratnji lokalnog vodiča. Ispod Bosanske doline piramida, izgrađene su brojne prostorije, tunelski prolazi, pećine, a puno njih kaže da je to jedna posebna energija. Neki su rekli: “ako postoji raj na zemlji, onda je to ovdje”. Vjeruje se da visoka koncentacija iona u tunelu čisti naše tijelo.
Slobodno vrijeme za šetnju parkom.
Vraćamo se na Baščaršiju, navečer odlazak u neki od sarajevskih restorana.
Noćenje.

Subota 26. 02. Doručak. Slobodno vrijeme za osobne potrebe. Zadnji dan mogućnost zajedničkog izlaska na večeru, druženje.
Noćenje
(mogućnost fakultativnog organiziranja izleta na Jahorinu)

Nedjelja 27.02. Doručak i odjava iz hotela. Pauza u Jablanici, slobodno vrijeme za kavu.
Nastavljamo prema Mostaru. Razgled grada s lokalnim vodičem. Mostar je grad smješten na rijeci Neretvi, a šetnja gradom je šetnja kroz povijest. Kamene ulice, brojne lokalne trgovine gdje možete kupiti autohtone proizvode. Tu su i predivne trgovine u kojima možete kupiti torbe od prave kože, gdje je i dalje na cijeni autohtono, lokalno. Slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju. Preporuka za restorane: Šadrvan, Tima-Irma, Hindin Han, Legero…
Mostar nudi odličnu hranu u divnom ambijentu uz pogled na Neretvu.
Nakon Mostara, nastavljamo prema Zadru.

Dolazak u Zadar se očekuje u večernjim satima.
Cijena aranžmana po osobi 1300 kn
Plaćanje u 3 rate 15.01/2.2./14.2.
nadoplata za jednokrevetnu sobu: 230 kn

Cijena uključuje: Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, 3 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u dvokrevetnim sobama, turističke takse, pristojbe, voditelja putovanja tijekom puta, lokalnog vodiča u Sarajevu, Visokom i Mostaru, ulaznica za Avaz toranj, ulaznica za Svrzinu kuću, ulaznica za Vijećnicu, ulaznica za tunel Ravne, osnovno osiguranje putnika, PDV, troškove organizacije i prodaje aranžmana, voditelja putovanja.

Cijena ne uključuje: sve ono što nije navedeno
Mogućnost usputnog skupljanja putnika iz Šibenika i Splita
Cijena na bazi 35 putnika
Prijave i informacije: [email protected]
Djeca do 12 godina imaju popust

Za putovanje i ulazak u BIH je potrebna samo osobna iskaznica. Za sada normalan ulazak bez testa.

Activities

Mogućnost organiziranja izleta fakultativno na Jahorinu.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.