Tvornica čokolade Zotter i Seiersberg

3.2.2024. Čokoladni izlet u Riegersburg i tvornicu čokolade ZOTTER, za sve ljubitelje čokolade, za one koji vole uživati u pravom okusu i koji vole degustaciju.

Polazak iz Zadra oko 02.30 ujutro. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe.

Prvo naše zaustavljanje će biti u Riegersburgu i tvornica čokolade Zotter. U 09.00 počinje naša čokoladna priča. Obilazak traje oko 1h 30 uz neograničenu  degustaciju svih vrsta čokolada. Za one koji nisu ljubitelji, ovisnici čokolade, tek će sada postati. Priča započinje filmom, a nakon toga se uzima keramička žličica u ruku i kreće obilazak tvornice gdje ćemo iz staklenih fontana kušati razne vrste tekućih čokoladnih smjesa s različitim postotkom kakaa i okusiti razne komadiće već gotovih Zotterovih čokolada. Zotter je austrijski brend čuvenih organskih čokolada koji u sebi krije priču o osobi koja strastveno voli čokoladu i čovjeka. Čokolade se proizvode ručno i to samo od najfinijih i najkvalitetnijih kakao zrna koji dolaze iz Južne Amerike. Gospodin Josef Zotter osobno obilazi sve svoje uzgajivače kakaa i brine o njima kao i o kakaovcu kojeg uzgajaju. U filmu su prikazane faze od samog kakaovca do finalnog proizvoda. Obitelj Zotter raspodjelila je posao i svatko ima svoj zadatak koji mora obaviti.

Razgled se završava odlaskom do čokoladnog bara gdje sami sebi pripravljamo toplu čokoladu.

Prije odlaska iz ovog čokoladnog carstva imate priliku kupiti u trgovini koja je u sklopu Zotter carstva, razne čokolade koje ste nedugo prije toga imali priliku kušati, ali i brojne druge vrste i okuse.

Preporuka, u koliko kasnije mislite kupiti čokolade, zapamtite koja vam se čokolada najviše svidjela, jer degustiranje počinje od čokolade koja ima najviše kakaa.

U sklopu Zottera se nalazi i imanje od 27 hektara gdje je smješten zoološki vrt sa brojnim životinjskim vrstama, a neke od njih su vrlo rijetke. Prolazite pored “groblja” čokolade, a tu su svoj mir našle čokolade koje se nisu uspjele održati. Na imanju ćete vidjeti razne životinje kojima se posvećuje posebna briga.

Ostajemo do 12.00 i nakon toga idemo u trgovinski centar Seiersberg. Neki bi rekli da je to raj za šopingholičare. 180 trgovina na jednom mjestu, tu su i restorani tako da se može iskoristiti i vrijeme za ručak.

U 17.15 polazak prema Zadru. Očekivano vrijeme dolaska u Zadar  u večernjim satima.

Cijena: 110,00€ po osobi (828,79 kn)

Prijava i rezervacija na mail: [email protected]

Cijena uključuje: prijevoz autobusom . ulaznicu za tvornicu čokolade i ZOO, voditelja putovanja, osnovno putno osiguranje putnika, PDV

Cijena ne uključuje: sve ono što nije navedeno

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.