Tirana Kruja Berat Skadar

Albanija, 11.8. – 15.8. zemlja predivne prirode i gostoljubivih ljudi, bogata povijesnim znamenitostima, raskošne prirode, kombinacije planinskih predjela i morske obale. Zemlja koja će vam se svidjeti na prvi pogled.

Polazak/četvrtak/ 11.8. u 20.00. Lagana vožnja uz povremena zaustavljanja.

12.8./petak/ jutarnji sati prelazak granice i ulazimo u C. Goru.
Idemo na trajekt Kamenari – Lepetani, noćna vožnja Crnom Gorom i nastavljamo put Albanije.
Prelazak albanske granice u jutarnjim satima, a naše prvo odredište u Albaniji je Kruja. Kruja je centar albanskog turizma. Kao jedno od mnogobrojnih kulturno povijesnih nasljeđa grada je stari bazar koji je ostavština osmanske kulture u Albaniji. Njene kaldrmisane ulice vode do čuvenog starog bazara Kruje, u kome se nalazi mnoštvo radnjica s autentičnim tradicionalnim suvenirima. Do danas je uspio očuvati duh, izgled i namjenu koju je imao prije više stotina godina.
Odlazimo do Skenderbegovog muzeja koji je napravljen u čast Skenderbega, nacionalnog heroja. Obilazak muzeja, a nakon toga slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju.

Nakon Kruja idemo za Tiranu gdje nas čeka lokalni vodič. Panoramska vožnja busom i nakon toga pješački dio gdje zajedno s vodičem radimo obilazak. Nakon vođenja, slobodno vrijeme za vlastita istraživanja.
Odlazak u hotel. Noćenje

13.8. /subota/ Doručak. Slobodan dan za osobne programe.
Prijedlog fakultativno Durres. Durres je poznat po turizmu, predivnim plažama, divnim restoranima. Imate utisak da ste u Italiji, a grad nam je opet blizak po hrani i načinu života. Durres je i grad brojnih zlatarni, najznačajnija luka Albanije, najveća i najživlja plaža u Albaniji.  Drač je također prepun rimske i bizantske baštine – možete otkriti ostatke najvećeg albanskog amfiteatra, dok gradske obrane i forum datiraju još 1500 godina.
Slobodno vrijeme za šetnju, kupanje, za osobne programe.
U poslijepodnevnim satima povratak za Tiranu.
Noćenje.

14.8. /nedjelja/ Nakon doručka, u 8.30 idemo za Berat. Zovu ga i “grad s 1000 prozora”, a za njega kažu i da je najljepši grad Albanije. Nastao je na mjestu starog grčkog grada, a ime je dobio postepenim kraćenjem izvornog imena Beligrad kroz povijest.
Obilazak grada s lokalnim vodičem. Grad odlikuju i brojne znamenitosti poput bizantske citadele i zidina iz 13. stoljeća. Lokalni stanovnici i danas žive u kamenim kućicama.
Tipični otomanski stil gradnje kuća s jednolikim prozorima koji kao da sjede jedan na drugom, dobio je i nadimak ”grad tisuću prozora”.
Zahvaljujući svojoj bogatoj arhitekturi 1961. grad je proglašen albanskim gradom-muzejom, a 2008. godine uvršten je na UNESCO-ov popis svjetske baštine.
Nakon razgleda s lokalnim vodičem, slobodno vrijeme za osobne programe.
Povratak za Tiranu. Noćenje.

15.8. /ponedjeljak/ Doručak, odjava iz hotela i u 8.30 krećemo za Skadar. Idemo posjetiti tvrđavu Rozafa. Tu je prije 2.500 godina postojalo ilirsko uporište, a njegovi elementi su prilagođeni kasnijim utvrdama. Razgled tvrđave.
Nastavljamo naš put prema C. Gori. U Budvi slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe.

Oko 16.00 nastavljamo prema Lepetanima i uzimamo trajekt za Kamenare.
Prelazak granice i lagana vožnja prema doma.

Dolazak u Zadar oko 23.30.

Cijena: 1900,00 kn po osobi
noćenje u dvokrevetnoj sobi
nadoplata za jednokrevetnu sobu 390,00 kn
broj jednokrevetnih ograničen -3

Cijena uključuje: vožnja turističkim autobusom, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Tirani, ulaznice u Skendebeg muzej u Krujama, ulaznica tvrđava Rozafa u Skadru, turističke takse, putno osiguranje putnika, pdv, lokalnog vodiča u Tirani i lokalnog vodiča u Beratu.

Cijena ne uključuje: skretanje s rute, fakultativne izlete, osobne potrebe
Mogućnost pokupiti usput putnike u Šibeniku i Splitu.

Djeca su uvijek dobrodošla i imaju popust.

Prijave/informacije: [email protected]
Plaćanje: do 25.5. 700,00 kn/ 25.6. 600,00 kn/ 25.7. 600 kn

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.