Sajam cvijeća Pordenone, okusi Italije, shopping u Tiare

9.3.2024., u susret proljeću i Ortogiardino. Okusi i mirisi Italije, kako urediti svoj vrt, okućnicu, najbolji proizvodi s talijanskog sela. Razne vrste sireva, salama, maslina, razne vrste kruha, kolača, džemova, kao i degustacija po brojnim štandovima….

Polazak iz Zadra 09.03.2024. u jutarnjim satima u 02.00. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju i dolazak u Pordenone oko 08: 30. Pordenone je  grad čija arhitektura privlači, a zidovi povijesnih građevina u centru grada svjedoče o gospodarski i kulturno bogatoj prošlosti grada. Izgrađen na rijeci Noncello, Pordenone je trgovao s Venecijom i  Trstom. Pordenone se i naziva oslikanim gradom, a povijesna jezgra oslikana je mnogim antičkim umjetničkim djelima na otvorenom, među kojima su i suvremene freske.
U gradu možete popiti kavu, uživati u srenjovjekovnoj arhitekturi, šetnji pješačkom zonom, uživati u freskama… Šetnja ulicom Corso Garibaldi ili Corso Vittorio Emanuelle II, su pješačka zona, puno trgovina, kafića, smješteno pod arkadama. Sajam cvijeća je udaljen 15-20 minuta pješice, tako da možete spojiti ugodno s korisnim.

Svi zaljubljenici u cvijeće će doći na svoje. Najpoznatiji sajam cvijeća u Italiji – Ortogiardino Pordenone. Ortogiardino u Pordenoneu predstavlja važan događaj sjeveroistočne Italije, festival kojim se slavi proljeće u Italiji.

Izložbeni prostor od 25 000 m² zatvorenih površina i 10 000 m² otvorenog prostora nudi bezbroj ideja o uređenju vrta i životnog prostora, skladu boja.

Individualni razgled i uživanje u mirisima, hrani, novim idejama kako urediti vaš kutak. Na sajmu se može pronaći skoro svaka biljka za kojom čeznemo, koju smo vidjeli na slikama, a nismo u živo. Razne lukovice, sjeme, pribor za vrtlarstvo i toliko toga na jednom mjestu, a samom šetnjom može se sakupiti mnoštvo ideja za uređenje naših balkona, vrtova, grediica. To nije samo sajam cvijeća, već i sajam autohtonih talijanskih delicija, od pršuta, salama, sira, meda, ulja….

Na sajmu ostajemo do 13:40 sati.

Nastavljamo prema centru Tiare.

Slobodno vrijeme za kupovinu do 16.40.

Cijena: 90,00€ po osobi

prijave: [email protected]

Izlet uključuje: prijevoz turističkim autobusom visoke klase, ulaznicu  za sajam, voditelja putovanja, osnovno putno osiguranje putnika, PDV

Izlet ne uključuje: sve ono što nije navedeno

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.