Dubrovnik i Arboretum Trsteno

Dubrovnik 12.09.2020 u 04.30 ujutro. Lagana vožnja prema Dubrovniku uz povremena zaustavljanja. Jedno od zaustavljanja bit će u Neumu, a Neum je jedini grad u Bosni koji ima izlaz na more. Zaustavljanje u Neumu za kavu. Putovanje nastavljamo prema Dubrovniku i dolazak u Dubrovnik se očekuje oko 09.30.

Razgled grada s lokalnim vodičem.

Dubrovnik je grad bogate povijesne baštine, a ono što najviše privlači pažnju su impozantne dubrovačke zidine. Zidine su duge gotovo 2 km. Dubrovnik je biser Mediterana.

Dubrovnik je smješten podno Srđa. U koliko želite uživati u pogledu na grad, tu je žičara s kojom možete doći do vrha brda i napraviti predivne fotografije. Jedna od gradskih vrata za ući u grad su vrata Pile i vrata Ploče. Od dubrovačkih znamenitosti tu je tvrđava Lovrijenac, čija debljina zidova na pojedinim mjestima doseže i do 12 m. U ljetnim mjesecima, Lovrijenac je simbol dubrovačkih ljetnih igara.

Šetnja Stradunom ili Placom, pogled na barokne palače i crkve, brojne znamenitosti koje se nalaze na Stradunu vraćaju nas u neka prošla vremena. U Dubrovniku se nalazi poznati Franjevački samostan, dominikanski, Orlandov stup, Mala Onofrijeva česma, predivna palača Sponza, Knežev dvor, Crkva Svetog Vlaha njihovog zaštitnika i još brojne druge građevine.

Prošećite se kamenim stubama, zavirite u njegove ulice, otkrijte Dubrovnik i mjesta na kojima se snimala Igra prijestolja.

U Dubrovniku ostajemo do 17.00. Nakon toga, odlazimo do Arboretuma Trsteno. Osnovan je 1948. godine na ladanjskom posjedu dubrovačke plemićke porodice Gučetić Gozze iz 15. stoljeća, kojoj su dubrovački kapetani donosili biljke i sjemenja sa svih strana svijeta. Prostire se na površini od 28 hektara.

Arboretum čini kolekcija sa više od 300 različitih vrsta biljaka, koja je nastajala tokom proteklih šest stoljeća a uključuje stabla palmi, eukaliptusa, bambusa, lovora, a tu je i razno egzotično drveće i grmlje. Trsteno ima još jednu posebnost – dva neobično velika platana, stara preko 400 godina. Sa 15 m opsega i visine oko 50 m, ubrajaju se u najstarija i najveća stabla Europe, a posebno su atraktivna po tome jer pripadaju vrsti orijentalnih platana.

Povratak u Zadar se očekuje u kasnim večernjim satima.

Cijena 470,00 kn (mogućnost plaćanja u 2 rate)

Prijave do 30.08.2020.

U cijenu je uključeno: vožnja turističkim autobusom, putno osiguranje putnika, voditelj putovanja, lokalni vodič u Dubrovniku, ulaznica za Arboretum Trsteno, zakonom propisani PDV, troškovi organizacije i pripreme putovanja.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.