Advent u Budimpešti

Advent u Budimpešti
7.12.-10.12.2023.

Budimpešta – Senandrija – Dvorac Bory

Jedan od najljepših božićnih sajmova u srednjoj Europi. Bogat božični program, uživanje u mađarskim specijalitetima, brojni izlagači, zanimljiva događanja i još puno toga.

Polazak iz Zadra 7.12. u 00.00./četvrtak
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima, oko 8.45.
Naš susret s Budimpeštom započinje s razgledom grada s lokalnim vodičem. Ribarski bastion s kojeg se pruža najljepši pogled na Budimpeštu,Trg heroja, velika tržnica, bazilika Svetog Stjepana...Budimpešta je kraljevski grad, jedan od kulturološki najvećih centara ovog dijela Europe, grad prepun znamenitosti pod zaštitom UNESCO-a. Pažnju svakako privlači impresivni centralni spomenik, Milenijumski spomenik, jedan od simbola Budimpešte. U čast proslave 1000-te godine naseljavanja Mađara na ove prostore, još 1896. godine, na spomeniku su poredali sedam poglavara nacije, sedam osnivača grada, a u sredini uzdigli Arhanđela Gavrila sa krunom u jednoj, a križom u drugoj ruci simbolizirajući jedinstvo države i crkve. Šetajući ulicama možete uočiti četiri stila: gotičku, baroknu, renesansnu i rimsku arhitekturu.
Sve zgrade su projektirane kao kopije značajnijih građevina sa područja nekadašnje Ugarske, današnje Mađarske i Rumunjske.
Nakon razgleda grada s lokalnim vodičem, slobodno vrijeme.
Odlazak u hotel 3*/4*. Noćenje.

8.12./petak/ Doručak
Nakon doručka odlazimo u gradić Senandriju. Senandrija je gradić dobro očuvane barokne arhitekture, sa šarolikim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima i gradić je najposjećenija turistička destinacija na Dunavu. Po dolasku razgled grada s lokalnim vodičem i mogućnost posjete Muzeju marcipana (u sklopu kojeg se nalazi i radionica) gdje se mogu vidjeti prava mala umjetnička djela napravljena od marcipana. Grad je muzej na otvorenom. Šetnja, razgled, kupovina, slobodno vrijeme i nakon toga se vraćamo u Budimpeštu.
Prijedlog za navečer – fakultativno/ vožnja brodom po Dunavu.
Slobodno vrijeme.
Noćenje.

9.12./subota/
Doručak. Slobodan dan za vlastita istraživanja, kupovinu, a prijedlog je da se navečer ode u čardu, čarobni svijet mađarske kuhinje i muzike.

10.12./nedjelja/
Doručak. Odjava iz hotela.

Nastavljamo prema dvorcu Bory. Bajka dvorac, priča o velikoj ljubavi. Dvorac kojeg je sagradio Jeno Bory, arhitekt i skulptor. 40 godina je radio na realizaciji svojih snova. Glavna obilježja njegovog rada na dvorcu su prozori, kule, stupovi, reljefi, stepenice, sve rađeno u različitoj veličini.
U njegovom radu mu je pomagala i supruga Ilona. Dvorac je i danas privatno vlasništvo njegovih potomaka.
Slobodno vrijeme za razgled dvorca.

Nastavak vožnje prema Zadru uz usputna zaustavljanja.

Dolazak u Zadar se očekuje oko 22.30.

Cijena putovanja po osobi 340,00€
Plaćanje u 3 rate: 1. rata od 140,00€ do 24.9./2. rata od 120,00€ do 15.10., 3. rata od 80,00 do 10.11.2023.

nadoplata za jednokrevetnu sobu 110€

U cijenu je uključeno: vožnja autobusom, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, boravišne pristojbe, lokalnog vodiča u Budimpešti, lokalnog vodiča u Senadriji, ulaznicu za dvorac Bory, osiguranje putnika, voditelja putovanja, PDV.
Cijena ne uključuje sve ono što nije navedeno, fakultativne troškove, skretanje s rute
Prijave do: 24.9.2023.
[email protected]

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.